İşçiler İsyan Etti! 300 Kişi İş Bıraktı

İşçiler İsyan Etti! 300 Kişi İş Bıraktı
Dilovası’nda Gürdesan Gemi Makineleri fabrikasında çalışan 300 işçi, toplu iş sözleşmesini protesto ederek iş bıraktı. İşçiler, verilen zam oranının tüm yan hakları kapsadığını öğrenince, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Özgür Kocaeli'nin haberine göre Dilovası’nda bulunan Gürdesan Gemi Makineleri fabrikasında çalışan 300 işçi iş bıraktı. Özçelik-İş Sendikası üyesi olan işçiler, sendika ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesinin taleplerin altında imzalanmasına tepki gösterdi. İş bırakan işçiler, hakları verilene kadar üretim yapmayacaklarını söyledi. İşçilerin eylemi halen devam ediyor.

GREV GÜNÜ ANLAŞMA SAĞLANDI

Gürdesan fabrikasında çalışan işçiler adına işveren ile Özçelik-İş Sendikası ocak ayında toplu sözleşme görüşmelerine başladı. Görüşmelerde masada anlaşma sağlanamadı ve 27 Mayıs’ta greve çıkılmasına karar verildi. Grev günü sendika ile işveren masaya oturdu ve anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmada işçilerin ücretlerine yüzde 94 oranında zam yapıldığı açıklandı.

İŞÇİLER BİR GÜN SONRA ÖĞRENDİ

İşçiler, fabrikaya geldiklerinde verilen yüzde 94 oranındaki zammın saat ücretlerine değil, tüm yan haklar dahil olmak üzere olduğunu öğrendi. Bunun üzerine işçiler iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler, “Şu an saat ücretlerimiz brüt 170 liraya çıktı. Brüt yevmiyemiz 1360 lira civarında. Maaşımız ise 35 bin lira civarına geldi. Tersanelere üretim yapan bir fabrikanın işçileri olarak bunu kabul edemeyiz” dediler.

İŞÇİNİN RIZASI ALINMADI

İşçiler, “Bizlerin rızası alınmadan imzalanan sözleşmeyi kabul etmiyoruz. İşverenin bizim taleplerimizi dikkate almasını istiyoruz. Eğer sendika böyle bir sözleşmeyi kabul edebiliyorsa ocak ayında sözleşmeyi imzalasaydı. Biz bu sözleşmeye güvenerek borca girdik. Gerçekten çok zor durumdayız. Paramız bu süreçte eridi gitti. Sendikanın ve işverenin tekrar düşünmesini istiyoruz” dediler.