İş İnsanı Can Kıraç, Kardeşi İnan Kıraç'a Kırgın Öldü

İş İnsanı Can Kıraç, Kardeşi İnan Kıraç'a Kırgın Öldü
Koç Holding'in kurulması ve büyümesinde büyük rol oynayan Can Kıraç, bugün hayatını kaybetti. 97 yaşında hayata gözlerini yuman Can Kıraç, kardeşi İnan Kıraç'a kırgın öldü.

İş dünyası 97 yaşındaki Can Kıraç'ın ölümüyle sarsıldı. Koç Holding'in kurucu ortağı olan Can Kıraç, bugün hayatını kaybetti. Sağlık sorunları nedeniyle Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören Kıraç'ın ölümünün ardından sosyal medya hesabından bir veda ilanı yayımlandı.

İlanda "Kardeşim İnan Kıraç'a, Kızım Aslı Kıraç ve Oğlum Ali N. Kıraç'a; Hayattaki akraba dost ve çalışma arkadaşlarıma veda ediyorum" ifadeleri yer aldı.

can-kirac1.webp

KARDEŞİ İNAN KIRAÇ'A KIRGIN ÖLDÜ

Kardeşi İnan Kıraç ile arasında gerginlik bulunan Can Kıraç, 23 Mart'ta sosyal medya hesabından sitem dolu bir mesaj yayımlamıştı. Can Kıraç, İnan Kıraç'ın 40 yıldır asistanlığını yapan Ayşe Kurt'u işten çıkarmasını eleştirmişti. Can Kıraç'ın şu paylaşımı gerçekleştirmişti:

“Ayşe Kurt kardeşim, senin İnan Kıraç’tan ayrılma durumunu bugün daha sakin bir kafayla değerlendirdim. Kimse kimseye hayat boyu bağlı kalamaz...Ancak bazı örnekler vardır ki bu beraberlikler tarafların kişiliği ile bütünleşir, “karakter” göstergesi olur. Tıpkı senin bu vakkanda olduğu gibi! İnan Kıraç’ı senden kopanları ve İnan’ı bunun için ayıplıyorum. İnan Kıraç’ın Vehbi Koç’un damadı olma sorumluluğunu taşıyamamış olmasına, 'Koç Kültürü' ile yaşamaya devam eden birisi olarak 'esef' ediyorum."

can-kirac-inan-kirac.png
İnan Kıraç-Can Kıraç

"ABİ KARDEŞLİĞİMİZİ BİTİRDİM"

Patronlar Dünyası'nda yer alan haberde İnan Kıraç, abisi Can Kıraç'ın bu sözlerinin ardından “Can Kıraç’la aramız açık. Bana mektup yazmıştı ve ben de karşılık verdim. Abi kardeşliğimizi bitirdim” açıklamasını yapmıştı.

ipek-kirac.jpg
İpek Kıraç

İPEK KIRAÇ'A DESTEK VERMİŞTİ

Öte yandan İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'a miras davası açmıştı. Kızını evlatlıktan reddeden İnan Kıraç, eşi Suna Kıraç'ın vasiyetnamesiyle kızı İpek Kıraç'a intikal eden mirası istemişti. Can Kıraç'ta bu olaylarda İpek Kıraç'a destek vermişti. Can Kıraç'ın İpek Kıraç'a desteği iki kardeşin arasını daha da açmıştı.