İş Adamının Hizmetçisi Kızı Çıkmıştı: 71 Yıllık Yalanda Kalan Miras Belli Oldu

İş Adamının Hizmetçisi Kızı Çıkmıştı: 71 Yıllık Yalanda Kalan Miras Belli Oldu
Kalbiye Sağlam, yıllarca hizmetçilik yaptığı iş insanı Niyazi Üzmez'in babası olduğunu 71 yıl sonra öğrenmişti. Yapılan DNA testinde babası olduğu kesinleşirken Sağlam, 1 milyarlık mirasa ortak olmuştu. Filmlere taş çıkartan hayat hikayesinde yeni bir gelişme yaşandı. Kalbiye Sağlam'ın mirastan ne kadar pay alacağı belli oldu.

Manisa'da Türk filmlerini aratmayan bir hayat hikayesi ortaya çıkmıştı... 1950'li yıllarda 21 yaşında olan Ümit Etyüzen, 16 yaşındaki Niyazi Üzmez'den hamile kaldı. Etyüzen hamile olduğunu öğrenince Niyazi Üzmez'in fabrikasında çalışan Enver Zorlukaya ile evlendirildi.

hasan-uzmez.webp

Bebek doğduktan sonra babası Hasan Üzmez ile birlikte fabrikayı işleten Niyazi Üzmez, "Bu gerçeği kimseye anlatmayın" diyerek yemin ettirdiği Ümit Etyüzen'e fabrikalarında çay-temizlik işlerinde çalışması için iş verdi.

GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre Kalbiye Sağlam da büyüdükten sonra annesi gibi Üzmez ailesinin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başladı. Kalbiye Sağlam ve Niyazi Üzmez'in benzerliği herkesi şaşırtırken milyarder iş insanı geçen yıl mayıs ayında kızına gerçeği itiraf etti.

kalbiye-saglam.jpg

DNA TESTİYLE KESİNLEŞTİ

Şu anda 72 yaşında olan Kalbiye Sağlam, babalık davası açtı. Babalık davası devam ederken geçtiğimiz 20 Şubat'ta Niyazi Üzmez, 88 yaşında vefat etti. DNA testinin yüzde 99.9 sonucuyla Niyazi Üzmez'in Kalbiye Sağlam'ın babası olduğu kesinleşti.

5c36799d12fc1ddfca3fcc89e0ff5cec.jpg

ALACAĞI TAZMİNAT BELLİ OLDU

Filmleri aratmayacak hayat hikayesinde yeni gelişme yaşandı. Kalbiye Sağlam, iki tuğla fabrikası ve 30 taşınmazın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1 milyar liralık servete ortak oldu. Kalbiye Sağlam, babalığın benimsenmemesi nedeniyle açtığı davada Turgutlu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 600 bin liralık tazminata hükmetti.