İran lideri Ali Hamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor

İran lideri Ali Hamaney: Suçluları acı bir intikam bekliyor
İran lideri Ali Hamaney, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre açıklamasında Süleymani'nin yakınlarına ve İran ulusuna baş sağlığı dileyen Hamaney, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

Hamaney, ülkede üç gün ulusal yas ilan ettiğini açıkladı.

Dışişleri: Çok tehlikeli ve aptalca

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır” dedi, ABD'nin saldırısını “uluslararası terörizm” şeklinde nitelendirdi, suikastı da “çok tehlikeli ve aptalca” diye yorumladı.

Savunma Bakanlığı: Karşılığı sert bir şekilde verilecek

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, “Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek” dedi.

Hatemi yaptığı yazılı açıklamada, “Bu vahşi cinayet büyük şeytan Amerika'nın bölge ve Irak'ta terör destekçisi olduğunun açık delilidir. Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek ve haksız yere dökülen kanın intikamı bu işe girişenlerden alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Devrim Muhafızları: Acı bir intikam alacağız

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Muhsin Rızai, ABD saldırısında öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını kaydetti.

Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :