İmamoğlu'ndan yeniden seçim açıklaması

İmamoğlu'ndan yeniden seçim açıklaması
Resmi olmayan sonuçlara göre İBB'nin yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yanındaki uzman kişiler itiraz günlerini bile bilmiyor. Ben rakibimizi yardımcı olacağım. Kendi iddialarını bile anlatamaması bıkkınlığının göstergesidir." dedi.

YSK kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısı 2. Koordinasyon merkezinde konuştu. İmamoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"İnsanların günlük hayatında neler yaşadıklarını hissetmek gerçekliktir. Türkiye'ye sermaye akışı durdu. Hatta ülkeden tersine bir akış başladı.Şirketler finansal zorluklar nedeniyle konkordato ilan ediyor. Bunu her gün yaşayan iş insanları bize aktarıyor.

Sadece iki ayda ve son bir hafta içinde TL yüzde 3'e yakın durumda. Ekonomik kriz ve politik kriz bugünlerde bütünleşiyor. Kriz çıkararak krizi unutturma peşinde. 1 milyon 259 bin kişi işsiz kaldı bir yılda. Genç işsizliği yüzde %26,7'ye yükseldi. 3 gençten biri işsiz. Dolayısıyla toplam işsiz sayısı 4 milyon 68 bin kişi. Resmi rakamlara göre aktarıyorum. Bu kadar acı bir durumda. Türkiye'nin ekranları iki saattir işgal eden, önemli açıklama yapacağını sandığımız rakibim somut bir delil var. Anlattıklarından bir şey anladınız mı?

Yıldırım hızında kendisi açıklama yaptı. Görmemişlik yaptı diye beni suçluyor. Seçimden yarım gün sonra tüm İstanbul'a afiş asan ben olsaydım ben görmemiş olurdum. Ne demek istediğimi anladılar. Ve ben üzülerek bunları anlatıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı kendi başına assaydı 25 belediyeye kazandığını ima ederdi de Yıldırım, fotoğrafının koyulmasına neden izin vermedi, anlamadım.

Yanındaki uzman kişiler itiraz günlerini bile bilmiyor. Ben rakibimizi yardımcı olacağım. Kendi iddialarını bile anlatamaması bıkkınlığının göstergesidir.,Söyledikleri, sayımdan kaynaklanan usulsüzlük iddiası, seçmen listeleri ve sandık kurullarındaki iddialar...

Türkiye en güvenilir seçim sistemine sahip diye bakan açıklama yaptı. Taşıma seçmen yok diye teminat verdiler. Aynı evde 11 kişinin yaşadığını itiraz yaptığımızda birçoğu reddedildi. Biz de kabul ettik. Sayın rakibimizn seçim öncesi hiçbir işlem yapmaması, seçimden sonra buradan bir şey elde etme çabasını anlamak mümkün değil. Uydurup üretildi.

Büyükçekmece'deki kamu çalışanları rencide edilmiştir. Suç ve suçlu yaratma çabası gösterilmiştir. AKP'nin sayımdan kaynaklanan usulsüzlük iddiaları. YSK, bütün oyların sayılmasını reddetti. Usulsüzlük yok diyor.

Murdar yanıtı

YSK, sayılı oylar geçerlidir derken, geçersiz oylar yeniden sayıldı. 57 sondaj sandığı sayıldı. Bazı ilçelerde oyların tamamı da sayıldı. Bütün bu işlemlere rağmen, sayın Yıldırım'ın seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlıktır. Hani YSK'ya saygı duyulması gerekirdi. 2 saatlik konuşmada bu kadar tezatı bir arada görmedim.

"Binali Bey kendi akıl yürütmesini kanıt zannediyor, vay halimize"

Binali Bey kendi akıl yürütmesini kanıt zannediyor, vay halimize.Oylar logonun üzerine basılmış, olması gereken yere değil. Bu oran onlarda daha fazla. Belgem, kanıtm yok ama seçimde şaibe ilan etmesi açık bir kibirdir.

Geçersiz oylar sayıldı, bitti yani. Ben toplumu infiale sokuyormuşum, ben topluma iyi mesajlar vermiyormuşum. Bak hareketlendirdiğim doğru. Maça da davet ediyorum, birlikte gidelim. YSK'yı maça giderek nasıl baskı altına almışım bunu anlamış değilim. Futbolu takip eden biris olarak bulamadım.

Seçimden sonra bakanlarla toplantı yapıyorsanız bu YSK'yı baskı altına almak olabilir. Toplumun yaşayan 82 milyon insanın, 16 milyon insanın kol kola olması, halay çekmesi, horon tepmesi dışında bildiğim bir hareketlilik yok.

Ben ruhumda kötülük nedir bilmem, ihanet bilmem, ihtiras, kin, nefreti ruhumda taşımadım. Ben mutluyum. Herkesin hakkında iyi düşünen bir insanın. Başkalarını kendi gibi gören bir anlayış bunu söyleyebilir.

Sizin yaptığınız organize kötülük, insanların canını sıkmayın. Bu ülkeye vakit kaybettirmeyin. İnsanları yalan yanlış şeylerle aldatmayın. Maltepe'de yaptıklarını CHP yapmış gibi söylemelerini şaşkınlıkla takip ediyorum. Tutanak var. Resmi belge var. Devletin hakimleri yazmış. Şu belgenin yandaşlığı olmaz, yayınlayın bunu.

Sayımı biz engellemiyoruz. Burada muhalif olanlar kim, hangi partiye ait belli. Sayımın durdurulması konusunda alan karar bu. Bu kadar net. Bu belgeler ortadayken sayımı bizim engellediğimizi söylemek Yıldırım hızıyla karar verdi, yanıldınız. Sizi belgeler hususunda yanılttıklarını söylemek isterim. 15 günü bitirdik. Günler su gibi geçiyor.

AK Parti'ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. 1994'teki seçimi kazanan Erdoğan'a karar vericiler görevi teslim ettiler. Bu bir demokrasi derinliğidir. Gelen alkışlanır, gidene teşekkür edilir. Demokrasiyi sıkıntıyı uğratanları görsünler.

İstanbul'un çokça sorunu biliyorum. Pazarda bana sıkıntılarını anlatan aileleri gördüm. Bu acı koşullar içinde işsizlik rakamlarını açıkladım. Birçok sorunu biliyorum, bunlara bakalım. Bu ülkeye ve millete hizmet noktasında anlaşamayan her fert 16 milyon insanın önüne afişe edilecektir. İstanbullunun lehine karar veren herkes de insanların başının tacı olacaktır. Sihirli formül 2H1A, hak, hukuk, adalet gelsin.

2023'e kadar size yetki verildi. İyi kullanın.

Ben yurt dışından asla medet ummadım. Beni bizzat arayıp yurt dışından arayanlar olmadı. Bazı başkanlar Cumhurbaşkanı'nı tebrik etti. Esenyurt, Pendik pazarından yani İstanbul halkından medet umdum. Hak, hukuk ve adaletin gelmesi için uğraşıyorum, usanmadan. Seçimi kaybettikten sonra uydurmalardır.Ben çok geçerli bir iddia olduğunu düşünmüyorum. 

YSK, Maltepe'deki sayımı kabul etti. İtirazları boşa çıkmış oldu. Sandık sayımının hızlandırması konusu her iki hakimin kararı. İl seçimin kabul ettiği düzen bu idi. Yani inanın mızıkçılık, ben bazen başarıyı alkışlamak değerlidir. Benim çocukluk arkadaşlarım vardı nasıl mızıkçı ise hala mızıkçıdır. Ben böyle bir ruh hissediyorum burada. Biz de YSK'nın süreci netleştirmesini istiyoruz. Yaklaşık 14 bin farkla süreç tamamlanacak.

Biz bazı şeyleri düşünmenin bile demokrasiye zarar verdiğini düşünüyoruz. Zihnimin bir köşesinde dahi böyle bir olasılığı düşünmüyorum. Seçim bitmiştir. Ben çocukların gözlerinde bile sevinç görüyorum. En güzel haberlerle inşallah İstanbul'un karşısında olurum. "
 

İlgili Haberler
Etiketler :