İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi: Ayranı yok içmeye...

İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi: Ayranı yok içmeye...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın Proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Çalıştayı'nda konuştu.

Konuşmasında Kanal İstanbul Projesi'ne tepki gösteren İmamoğlu "Bize sordularmı? Bilim insanlarına, üniversitelere sordular mı? Toplum bu konuda ne düşünüyor? Bizim görüşümüzü aldılar mı? Bunca insan işsizken, bunca fabrika kurma ihtiyacı varken,16 milyonluk bu kadim kentin çocukları henüz yeterince beslenemezken, bizim önceliğimiz Kanal İstanbul mu olmalı? Bütün deprem ve çevre uzmanları yıllardır hepimizi uyarmıyorlar mı?" dedi.

"Şehrin tüm ulaşım sistemi, projeden etkileniyor"

Kanal İstanbul'un sadece bir deniz yolu ulaşım projesi olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, "Proje İstanbul'un hem karada hem de denizde ekolojik denge sistemini değiştirebilecek çok derin riskler içermektedir. Şehrin tüm ulaşım sistemi bu projeden etkileniyor. İstanbul halkı deniz suyu mu içecek?" diye konuştu.

"Ucube proje"

Kanal İstanbul Projesi'ni "ucube proje" olarak tanımlayan İmamoğlu ülkenin içindeki ekonomik gidişatı da anımsatarak, "Ayranı yok içmeye..." deyimini hatırlattı.

Etiketler :