İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul Çalıştayı'nda 'Mevlana'lı' yanıt verdi

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

-Kanal İstanbul çok büyük ve riskli bir ameliyat. Hayati sistemlerinin zarar göreceği bir İstanbul'dan bahsediyoruz. 'Bu ameliyat yapılacaktır' diyemezler. Neden mecburmuşuz? Anlatmak zorundalar.

-Hepimiz bu şuurzsuz sürecin risklerini bilmek zorundayız.

-İstanbul'un bağrına batırılacak bıçak olan Kanal İstanbul'a karşı bizim tavrımız siyasi değil hayatidir.

-Projenin ekonomiye çok katkı sağlayacağını söylüyorlar. Nasıl bi katkısı olacak? Açıklayamıyorlar. Daha projenin nasıl bir finansmanla yapılacağı bile belli değil.

-Sadece rantı döndüren bir proje. İstihdam yaratamazsınız. Raporlar ortada. Geleceğimiz nokta ortada. İşsizlik ve yoksulluğun düzeyini birlikte hissediyoruz. Kanal İstanbul projesini zaman zaman gündeme getirenler projeyi bir oldu bittiye getiriyorlar. 

-O kadar önemli ve hayati sorunlarımız var ki! İstanbul, Kanal İstanbul'a mecbur değildir. İstanbul küçük çocuklarına eğitim sunmaya, yemek sunmaya, gençlerine iş bulmaya mecburdur. İşsizlerin, dar gelirlilerin hayatlarını kolaylaştırmaya mecburdur. Biz bunlar için çalışıyoruz. Bizim yolumuz bu.

-Biz her alanda hükümetle uyum alanda çalışmaya hazırız. Tek şartımız var. Bu ülkede hiç kimse 'ben bilirim, ben yaparım' demesin. Kimse halka sesini yükseltmesin. 

-Halkımızın bilgilenmesi için belediye olarak insiyatif aldık. Önce su sempozyumu sonra da bu çalıştayı planladık. Sorumluluğumuzdan asla geri kalmayacağız.

-Lütfen bugün çocuklarınızın torunlarınızın karşısına geçin gözlerine bakın. Sizce onların bu kanala ihtiyacı var mı? Onların geleceği için yapılacak önemli şey bu mu? Biz yabancıyız, onlara emanet edeğiz bu şehri. Bu hayati bir meseledir. Kanal İstanbul'u anlamaya çalışmanın hiçbir yeri siyasi değildir. 
 

Etiketler :