İmamoğlu'ndan İBB'nin yeni personellerine: Halka hesap verdiğinizi unutmayın

İmamoğlu'ndan İBB'nin yeni personellerine: Halka hesap verdiğinizi unutmayın
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehirin 420 sözleşmeli personel alımı için çıktığı iş ilanına, günlerce soğukta uzun kuyruklar bekleyerek başvuran ve sınavları geçerek işe alınan personel ile bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde istihdam edilmek üzere avukattan mimara, mühendisten öğretmene kadar 420 boş pozisyon için açılan iş ilanına internet ortamında 22 bin 725 kişi başvuru yapmış, şartları uygun olan 4 bin 416 kişi de evraklarını, İBB önünde uzun kuyruklar oluşturarak teslim etmişti.

Çoğunluğu kadın 293 kişi iş başı yaptı

Sözcü'nün haberine göre, bin 298 kişi sözlü sınava girmeye hak kazanmış ve sınav sonucunda başarılı olan 153’ü kadın 140’ı erkek olmak üzere 293 kişi, İBB’de sözleşmeli personel olarak işe başlamıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sınavı geçerek iş başı yapan yeni personel ile Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda bulunan meclis salonunda buluştu.Yeni İBB çalışanlarına meclis kürsüsünden hitap eden İmamoğlu, “Genç pırıl pırıl enerjik insanlar, bu çok güzel bir görüntü. Bir de kadın erkek sayısı açısından cinsiyet eşitliği görüyorum. Tümüyle umut verici. Sizler aramıza katılalı 22 gün oldu. Aramızda çok fazla fark yok. Biz de 142 gündür buradayız” dedi.

"Kendi yeteneklerinizle buradasınız"

“Farklı algılarla yoğrulduğumuz bir süreci 180 derece başka yöne evirmeye, adalete dayalı bir sistemle yönetmeye çalıştığımız insan kaynakları metodumuzun karşılığı olarak buradasınız” diye seslenen İmamoğlu, “Tabiri caizse siz şu an kendi yeteneklerinizle buradasınız. Sizi yürekten alkışlıyorum” dedi.

Adaletin olmadığı bir yerde diğer hiçbir şeyi konuşmanın anlamı olmadığını belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

O bakımdan bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Çok şeffaf bir süreçle işe alım gerçekleştirdiler. İyi bir netice çıkmış.

Gözlerinizdeki o enerjiyi, ışıl ışıl bakışı görüyorum. Ülkemizin en büyük kurumsal yapılarından biri olan bir kamu kurumuna dahil oldunuz.

Kamuda sizin gibi yetenekli arkadaşların daha iyi yerlere gelebilmesini gerçekten kamuda bir dönemin değişmesi gerektiğine inanan ben ve halkımız, bunu sizlerle yapabileceğimize inanıyoruz.

İnşallah bu döneme sıkı sıkı sarılır, sahiplenir, büyük bir motivasyonla çalışırsınız.

"Bürokrasiye boğulmayın”

Çalışanlardan dürüst, şeffaf ve adil olmalarını isteyen İmamoğlu şunları söyledi:

Kamuya ait bir birimde, kamunun değerlerini yöneteceksiniz. Dolayısıyla, dürüst, adil ve şeffaf olmalısınız. Bu etik değerlerden asla taviz vermeden, her anında halka hesap verdiğinizi, vermek zorunda olduğunuzu unutmamalısınız.

Etiketler :