İmamoğlu: Kuşmuş, pelikancıymış beni ilgilendirmiyor

İmamoğlu: Kuşmuş, pelikancıymış beni ilgilendirmiyor
Esenyurt'ta konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, seçim sonuçlarında algı yönetmeye çalışan 'Pelikancılar'a "Kuşmuş, pelikanmış beni ilgilendirmiyor. Kimsenin başarısız oldu diye bu milletin geleceğini sıkıntıya sokma hakkı yoktur." dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta halka hitap etti.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bu seçimden dolayı insanları başkalaştırmaya çalışıyorlar. Neymiş efendim "15 bin oyla seçilir miymiş..." 1 oyla bile seçilir dediler. Bazı insanlar var 1 oyla bile seçilse milletini birleştirir. Neymiş, "İmamoğlu neden maça gitmiş?... Gideceğim kardeşim. Galatasaray bu şehirin takımı değil mi? Fenerbahçe bu şehrin takımı değil mi? Gideceğim kardeşim. Bu kadar net!

Süreci uzatmayın kardeşim. Süreci uzattıkça sıkıntıya giriyorsunuz. Problen çıkıyor. Yav kardeşim verin mazbatayı bakalım işimize.

Kuşmuş, pelikanmış beni ilgilendirmiyor. Kimsenin başarısız oldu diye bu milletin geleceğini sıkıntıya sokma hakkı yoktur. Bu millet adına size hizmet etmek için benden kaçsa ben kovalarım kardeşim. O kapıyı kilitlese ben bacadan girerim. Sayın Cumhurbaşkanı ile çok iyi anlaşır diye korkuyorlar.

Kimin mazbatasını kime vermiyorsunuz. Millet mazbatayı vermiş. Sen uygun görsen ne olur, görmesen ne olur.

Yüksek Seçim Kurulu'na sesleniyorum. Sizin kapınızı anlamsız yere çalanlara kapınızı kapatın. Görevinizi yapın, bizi normalleştirin. Bizi dünyaya rezil etmeyin. Yolumuzu açın demokrasimizi güçlendirin. Bu uyarılarımı YSK'ye yapıyorum. Bu millet mazbatayı verdi mi? Bu akşam Fenerbahçe-Galatasaray maçına gideyim mi? (Evettt... sesleri) Her iki takım da centilmence mücadele etsin. Son sorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığına gittiğimde hep beraber Saraçhane'ye geliyor musunuz? (Evet... sesleri) İstanbul'da huzurun teminatı olacağım.

"PELİKANCILAR" KİMDİR?

1 Mayıs 2016'da pelikandosyasi.wordpress.com adlı blog tarafından yayımlanan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ya yönelik ağır ifadeler içeren metin, kamuoyunda kendisini yayınlayanların ismiyle anıldı.

Bu metin sonrası mayıs ayı içerisinde http://pelikandosyasi.wordpress.com Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın telkiniyle başbakanlık ve AKP genel başkanlığı görevini bıraktı ve yerine Binali Yıldırım seçildi.

Pelikan Dosyası'nı kaleme alan ekibin Kuzguncuk'taki Pelikan Yalısı'nda faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın fonladığı iddia edilen ekibin Süheyb Öğüt, eşi Hilal Kaplan gibi isimler tarafından idare edildiği belirtiliyor.

 

Etiketler :