İmamoğlu Açıkladı: Beylikdüzü'nden Sabiha Gökçen'e Gidiş 55 Dakika Olacak!

İmamoğlu Açıkladı: Beylikdüzü'nden Sabiha Gökçen'e Gidiş 55 Dakika Olacak!
İBB Başkanı İmamoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları 'HIZRAY' projesini açıkladı. Projenin hayata geçmesiyle Beylikdüzü'nden Sabiha Gökçen'e gidiş 55 dakika olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu, 'HIZRAY' projesinin detaylarını duyurdu. İmamoğlu, bir süredir üzerinde çalıştıkları HIZRAY'ın uzunluğunu 74,5 kilometre olacağını söylerken tümünün yeraltında bulunacağını açıkladı.

'BEYLİKDÜZÜ’NDEN SABİHA GÖKÇEN 55 DAKİKA OLACAK'

İmamoğlu, yeni projeleri hakkında detaylı bilgiler verirken, HIZRAY sayesinde Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidişin 55 dakikaya ineceğini dile getirdi.

İmamoğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul’un metro projelerine ağırlık vermemizin en büyük nedenlerden biri de çevrenin korunması üzerindeki olumlu etkileri. İstanbul’un kamusal otobüs işletmesi İETT, günde 4 milyon otobüs ve metrobüs yolculuğunu yönetiyor. Aynı zamanda toplu taşıma kullanıcılarının yüzde 77’si İETT’nin hizmetlerini kullanıyor. 2050'ye kadar İstanbul'u karbon nötr ve iklim değişikliğine dayanıklı bir şehir haline getirmek için, sürdürülebilir şehir içi hareketliliği sağlamamız şart. Bu nedenle, odak noktamız İstanbul’u ray temelli bir şehir altyapısına kavuşturmak. Son beş yılda raylı ağ sistemimizde 65 kilometreden fazla artışla yıllık ortalama 13 kilometrelik bir büyüme kaydettik. Bu tamamen belediyemizin finanse ettiği bir büyümedir."

"EN İDDİALI PROJE HIZRAY"

"En iddialı projelerimizden biri ise, yeni nesil, ekspres metro olarak tasarladığımız HIZRAY. Tam 74,5 kilometre uzunluğunda olacak ve tümü yeraltı olmak üzere, 13 istasyondan oluşacak. Yüksek hıza sahip olan HIZRAY, Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 55 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlayarak, günde ortalama 1,5 milyon, yılda yaklaşık 550 milyon yolcu taşıyacak.

HIZRAY, Avrupa ve Anadolu yakasındaki mevcut ve yapımı devam eden metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlayarak, mevcut metro hatları arası yolcu transferini en kısa ve kolay şekilde sağlayacak."