İmama tabureli saldırının nedeni ortaya çıktı

Manisa'da bir camide imama saldıran Mustafa K., cemaatin müdahalesi sonrası kaçtı. Saldırgan gözaltına alındı. Şahsın psikiyatrik sorunları olduğu öğrenildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Tokuçzade Camisi'nde 16 Eylül akşamı ilginç bir olay yaşandı. İmam Nurullah Yüksel, akşam namazını kıldırdığı sırada Mustafa K. isimli bir kişi, arkadan yaklaşarak başına plastik tabureyle üç kez vurdu.

namaz-kildiran-imamin-basina-tabureyle-v-411937-114467.jpg

İmam Yüksel kendini korumaya çalışırken, camideki cemaat saldırgana müdahale etti. Mustafa K, camiden kaçmayı başardı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, durum polise bildirildi. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak Mustafa K'yi yakaladı.

namaz-kildiran-imamin-basina-tabureyle-v-411938-114467.jpg

"RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK"

Psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen Mustafa K., emniyetteki işlemlerinin ardından Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

namaz-kildiran-imamin-basina-tabureyle-v-411939-114467.jpg

Olayın tanıklarından Abdil Sınık şöyle konuştu:

"Akşam namazı kılıyorduk. Üçüncü rekatı kılarken uzun boylu bir kişi arkadan, imamın başına tabure ile 3 defa vurdu. Dördüncüye yeltendiğinde hoca namazı bozdu. Bu esnada camidekilerden biri, ona tabureyle vurunca kaçtı, yakalayamadık. Sonradan öğrendik, rahatsızlığı olan biriymiş. Bir daha da gelmedi zaten"

namaz-kildiran-imamin-basina-tabureyle-v-411940-114467.jpg
Psikiyatrik sorunları olduğu belirtilen şahıs

Kaynak:DHA