İletişim profesörü, kadın avukat ile emekli öğretmen annesini darp etti

Urfa Birecik’te bulunan Sevgi Apartmanı’nda, bina sakinleri arasındaki husumet karakolda bitti. Prof. Devrim Özkan, apartmanın yöneticisi olan Av. Nihal Başak Çerikan ile emekli öğretmen annesini dakikalarca yumruk darbeleri ile darp etti. Darp raporu alan anne kız, Özkan’dan şikâyetçi oldu. Gözaltına alındıktan 2 saat sonra serbest kalan Özkan, “Ben vurmadım kendileri düştü” diye konuştu.

Olay geçen 17 Ekim günü saat 11.00 sıralarında Sevgi Apartmanı’nda yaşandı. Apartmanın yöneticisi olan Av. Nihal Başak Çerikan, olaydan birkaç gün önce, bir dairenin güneş enerji sistemindeki arıza nedeni ile binaya su aktığını fark etti. Yapılan incelemede anılan dairenin L. Özkan’a ait olduğu anlaşıldı. Av. Çerikan, doğacak masrafın ilgili daire sahibinden alınacağını WhatsApp grubunda yazdı. Bir süre sonra da sorunun giderilmesi için ilgili dairenin suyu kesildi.

iletisim-profesoru-darp1.jpg
Anne kız olaydan sonra hastaneden darp raporu aldı.

17 Ekim sabahı ise, emekli öğretmen Fatma Çerikan (61) asansörlere konulacak halılar için ölçü almak istedi. Bu sırada L. Özkan, anne Çerikan ile tartışmaya başladı. L. Özkan, bu kişiye suyunu neden kestirdiklerini sordu. Bu sırada artan sesler üzerine Av. Nihal Başak Çerikan (26) da seslerin geldiği 5’inci kata çıktı. Taraflar arasında yüksek sesli tartışma sürerken bu kez, L. Özkan’ın, Gaziantep Üniversitesi’nde görevli İletişim Profesörü Devrim Özkan geldi.

iletisim-profesoru-darp2.jpg
Av. Çerikan ve annesi kendilerini darp eden kişiden şikâyetçi oldu.

ÖLÜMÜNÜZ BENİM ELİMDE OLACAK

İfade tutanaklarına göre, anne kıza yönelik darp da bu kişinin gelişi ile birlikte yaşanmaya başladı. Av. Çerikan, o anları emniyet ifadesinde şöyle anlattı: “Devrim, ‘Siz fazla oldunuz’ dedi ve bana doğru gelerek, ‘ananı s…m senin. Sizin ölümünüz benim elimde olacak’ dedi. Yumruk ile baş kısmıma defalarca vurdu. ‘A….a koyduklarım’ dedi. Ben de bu esnada baş kısmımı korumaya çalıştım. Akabinde annem beni korumak istediğinde, Devrim isimli şahıs, annemin başına ve çenesine defalarca vurdu.”

iletisim-profesoru-darp3.jpg
Suçlanan Devrim Özkan, "Ben vurmadım kendileri düştü" dedi.

HEM YUMRUKLADI HEM KÜFRETTİ

Anne Fatma Çerikan ise ifadesinde, “Ben ve kızım ne olduğunu anlamadan defalarca yumruk ile her yerimize vurmaya başladı. Devrim Özkan isimli şahıs bize yumruk atarken bana ve kızıma hitaben, ‘ananızı s…m sizin. Ananın a…o koyacağım senin. Sen bittin. Seni öldüreceğim’ diyerek hem hakaret etti hem darp etti” ifadelerini kullandı.

iletisim-profesoru-darp5.jpg
İletişim Profesörü Devrim Özkan.

KOMŞULARI ARAYA GİRDİ

Bu esnada, binanın 5’inci katında oturan F. A., anne ve kızını Özkan’ın elinden kurtararak evine götürmeye çalıştı. Özkan, F. A.’nın kapıyı kapatmasına engel olmaya çalışsa da sonuç alamadı. Av. Çerikan bu esnada 112 Acil servisini aradı. Polis ve ambulans olay yerine geldi.

‘BEN VURMADIM KENDİLERİ DÜŞTÜ’

Anne-kızın şikâyeti sonrası Prof. Devrim Özkan gözaltına alındı. Özkan ifadesinde, anne-kızı kendisinin darp etmediğini ikisinin aynı esnada yere düştüğünü savundu. Özkan, ifadesinin alınmasından 2 saat sonra serbest bırakıldı.