İhracı istenen Kumcuoğlu MHP'den istifa etti

İhracı istenen Kumcuoğlu MHP'den istifa etti
MHP'nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği eski milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, istifa ettiğini açıkladı. Kumcuoğlu, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, parti üyesi olduğunu medyadan çıkan haberlerden öğrendiğini belirtti.

Hazar Dost

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 23'üncü dönem Aydın milletvekili olan Ertuğrul Kumcuoğlu, yaptığı açıklamada, ihraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin nedeni olan, Ocak 2020'de yayınlanan bildiri olduğuna dikkat çekerek, ''125 emekli büyükelçi arkadaşımla birlikte katıldığım, 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin bir basın açıklamasına işaret edildiğini gördüm'' dedi.

Halktv.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan Kumcuoğlu, MHP üyesi olduğunu medyaya çıkan haberlerden öğrendiğini belirterek, ''2002 yılında milletvekili olduğumda üye olup olmadığımı hatırlamıyorum. Sonrasındaki yıllarda herhangi bir siyasi partiye üye olup olmadığıma baktım fakat herhangi bir parti üyeliğim sistemde gözükmüyordu'' dedi. 

Kumcuoğlu, yaptığı açıklamada, ''Kamu hizmetinde bulunduğum 50 yıla yaklaşık süre boyunca, bilinçli bir Atatürk milliyetçisi olarak daima yüce milletimizin ve Türklüğün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hak ve çıkarlarını gözetmeye ve savunmaya gayret ve itina ettim'' dedi.

MHP yönetiminin yaptığı uygulamayı hem gerekçe hem yöntem itibariyle kabullenmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kumcuoğlu, partisininden istifa etti. 

Etiketler :