İhraç Edilen Hakim Arap Büyücüden Yardım İstemiş

İhraç Edilen Hakim Arap Büyücüden Yardım İstemiş
2019 yılında Edirne'de görev yaptığı sırada karıştığı olaylar nedeniyle ihraç edilen hakim Gül Altınok, soruşturma yürütülürken Arap bir büyücüden yardım istediği ortaya çıktı.

2019 yılında Edirne'de görev yapan savcı Gül Altınok, hakkında yapılan şikayetler sonucunda Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yürütülen soruşturmaların odağında yer aldı. Soruşturmalar sonucunda müfettişler, Altınok'un ihraç edilmesi yönünde rapor hazırladı.

10Haber'in haberine göre Altınok, HSK'daki soruşturmadan beraat etmek için 'büyücüye' danışmaya başladı. 10haber'in ortaya çıkardığı WhatsApp yazışmalarına göre Altınok, HSK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Akif Ekinci'nin de fotoğrafını büyücüye gönderdi.

1.jpeg

Daha önce de, kendisini HSK'ya şikayet eden Avukat Kerim Kazan'ın fotoğrafını Arap büyücüye göndererek yardım istediği ortaya çıktı.

Altınok'un avukatı Levent Göktaş ile yaptığı görüşmelerde de HSK müfettişlerinin ihracını talep ettiğini ve "Emekli olmalı mıyım?" diye sorduğu mesajlar WhatsApp yazışmalarında yer aldı.

Bu olay, yargıdaki etik skandalların boyutunu gözler önüne seriyor. Bir savcının, HSK'daki soruşturmadan beraat etmek için büyücüye danışması son derece endişe verici bir durum.