İETT'den Üç Yeni Hat!

İETT'den Üç Yeni Hat!
İETT, Beylikdüzü'ne üç yeni hat ekledi. Beylikdüzü'nden Marmaray'a Direkt Ulaşılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kuruluşlarından biri olan İETT, Beylikdüzü ilçesine 3 yeni İETT hattı daha ekleyerek toplu taşıma ağını genişletiyor. Bu yeni hatlardan biri olan 145 Marmara Evleri – Küçükçekmece Marmaray Hattı, 16 Temmuz 2024 tarihinde hizmete başlayarak Beylikdüzü'nden Marmaray'a doğrudan ulaşımı mümkün kılacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri, ilçe muhtarları, sivil toplum örgütleri, bölgedeki üniversiteler ve vatandaşlar bir araya geldi. Toplantıda, Beylikdüzü halkının talepleri tek tek alınarak detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Yapılan planlama çalışmaları sonucunda, Beylikdüzü halkının ilçedeki toplu taşıma imkanlarına daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak amacıyla üç yeni hattın hizmete alınmasına karar verildi. Bu kapsamda, Beylikdüzü'nden Marmaray'a direkt ulaşımın sağlanması amacıyla 145 Marmara Evleri – Küçükçekmece Marmaray Hattı 16 Temmuz 2024'te hizmete girecek.

Ayrıca, ilçedeki okul, hastane ve kaymakamlık gibi kamu kurumlarına daha hızlı ve kolay erişim sağlamak ve mahalleler arası entegrasyonu geliştirmek amacıyla BM7 Haramidere/Yakuplu-Beylikdüzü ve BM8 Gürpınar/Adnan Kahveci Mah.-Cumhuriyet Mah. Metrobüs hatları da 9 Eylül 2024 tarihinde hizmet vermeye başlayacak.