İBB'den Kaçak Hafriyatcıları Bitirecek Lazerli Sistem! Ne Arazi Ne İklim Tanıyor

İBB'den Kaçak Hafriyatcıları Bitirecek  Lazerli Sistem! Ne Arazi Ne İklim Tanıyor
İBB, kaçak hafriyat dökümünü bitiracak mobil araçlı sistemi devreye soktu. Arazi ve iklim koşulu tanımayan araç, kaçak hafriyatçıların yakasına yapışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kaçak hafriyat dökümlerini engellemek amacıyla geliştirilen Mobil Vizör Lazer Kameralı Takip ve Denetim Sistemi'ni devreye aldı. 2022 yılında başlatılan AR-GE çalışmaları sonucu hayata geçirilen sistem, izinsiz hafriyat dökümlerinin tespit edilmesini sağlıyor.

Sistem, 360 derece dönebilen ve 900 metre mesafeyi 3 metreye kadar yakınlaştırabilen bir optik zoom özelliğine sahip. Şüpheli araçlar, günün her saati izlenerek hareketleri kayıt altına alınıyor. Araç Takip Sistemi entegrasyonu sayesinde şüpheli araçların plakaları tespit edilerek, ilgili şahıs veya firmaya idari yaptırım uygulanıyor.

NE ARAZİ NE DE HAVA KOŞULU HİÇBİRİ ENGEL DEĞİL

Mobil Vizör, her türlü coğrafi alanda ve olumsuz hava koşullarında dışarıdan enerji ihtiyacı olmadan çalışabiliyor. Cihaz, solar paneller ve jeneratör destekli enerji sistemleri ile donatılmış olup, afet durumlarında da kullanılabilecek kompakt bir yapıya sahip.