İBB'den İstanbul'da Paylaşımlı Yolculuk İçin Adım

İBB'den İstanbul'da Paylaşımlı Yolculuk İçin Adım
UKOME'nin her ay düzenlediği alt komisyon toplantıları, bu kez İstanbul'da ulaşıma yönelik önemli bir yeniliği masaya yatırıyor. Toplantıda taşımacılık sorunlarının çözülmesi ve yasal zemine oturtulması ele alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yarın yapacağı toplantının en önemli gündem maddelerinden biri "Paylaşımlı Yolculuk" konusu olacak.

Uygulama bazlı ulaşım sistemi, ilk kez bu toplantıda detaylı bir şekilde ele alınacak ve konu üzerine bir yol haritası belirlenecek.

Toplantıda, İBB Ulaşım Dairesi'nin koordinasyonunda paylaşımlı yolculuk sistemleri üzerine atılacak adımlar görüşülecek.

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, bu uygulamaların yasal zemine oturtulmasının İstanbul'un taşımacılık sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini belirtiyor. Öktem, vergi kaçağı, emek sömürüsü ve güvenlik sorunları gibi önemli konulara dikkat çekerek, paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin bu sorunları ortadan kaldırabileceğini vurguladı.

Öktem, "Martı TAG, İstanbul'da 170 bin sürücü ve 4 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Ortalama araç bulma süresi 5,4 dakika olan TAG, yüzde 98 müşteri memnuniyeti oranı ile de dikkat çekiyor. Dijital kayıt sistemi sayesinde güvenlik ve şeffaflık sağlanırken, vergi kayıplarının da önüne geçiliyor. Bu uygulamanın yaygınlaşması, İstanbul'da yıllık 1 milyar dolar civarında vergi getirisi sağlayabilir" dedi.

82009.jpg

Kaynak:DHA