İBB Başkanı İmamoğlu, 4 katlı binanın çöktüğü yerde incelemelerde bulundu

İBB Başkanı İmamoğlu, 4 katlı binanın çöktüğü yerde incelemelerde bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane'de 4 katlı binanın çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane'de 4 katlı binanın çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.

Yerlikaya ile İmamoğlu'na yetkililer tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Yerlikaya ve İmamoğlu, ardından kriz merkezinin kurulduğu yakındaki okula geçti.

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Kağıthane ilçemiz, Yahya Kemal Mahallemiz Akıncı Sokak numara 22'de bulunan binamız maalesef saat 14.15 itibarıyla yıkıldı. Yıkılma sebebi 22 nolu binanın bitişiğinde daha önce kentsel dönüşüm niyetiyle yeni konut yapmak için yapılan istinat duvarı, aradan geçen süre içinde yağan yağmurlar ve değişik sebeplerle yıkıldı. Onu teknik arkadaşlar ortaya çıkaracak. Daha sonra 22 nolu apartman maalesef yıkılmıştır. Hamd olsun herhangi bir can kaybı yok. Biz bu binanın yıkılmasından sonra süratle bu içinde bulunduğumuz Ziyşan Akkoç Ortaokulu'nda Afet Acil Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Valiliğimiz, Büyükşehir, Kağıthane ilçe belediyemiz, afet müdürlüğümüz bütün kamu otoritesi mahallemize geldi." dedi.

Vali Yerlikaya, "Aşağıda Kağıthane Belediyemizin Yahya Kemal Spor Salonu'nda vatandaşlarımızla, bundan 1 saat evvel buluştuk. Bir binayı, 31 nolu binayı da bundan 1 saat önce güvenlik açısından tehlike arz ettiği için onu da kontrollü bir şekilde yıkmaya başladık. Yıkacağımız 31 nolu bina, yıkılan 22 nolu binanın haricinde 19 tane binayı da güvenlik gerekçesiyle boşalttık. Şu anda bu alan tamamen ilçe Kaymakamlığımız, onun emrindeki emniyet müdürlüğü personelimiz tarafından kontrol altına alındı. Güvenlik gerekçesiyle bu alana hiçbir vatandaşımızın girmesini istemiyoruz. Toplam 21 binada 98 hane bulunuyor. Adrese dayalı nüfus sisteminde yaklaşık 308 hemşerimiz bu binalarda oturuyor. Onlarla paylaştıklarımızı İstanbullumuzla da paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu süreç içinde öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı arz etmek istiyoruz. Bu olay olduğu andan itibaren yakın ilgilerini üzerimizden eksik etmediler. Kartal ilçemizde 6 Şubat'ta maalesef Yeşilyurt Apartmanımız yıkıldı. 21 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 14 vatandaşımız da kurtarılmıştı. Bugün seviniyoruz. Hamd olsun bugün 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. 

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyefendi az önce beni aradı. Tıpkı Kartal'da olduğu gibi burada da risk analizi yarın sabahtan itibaren, bu boşaltılan 19 binada ve etrafında süratle bunlar yapılacak. Bunları yaptıktan sonra yine çevre ve şehircilik bakanlığımız TOKİ marifetiyle, TOKİ buraya uzman arkadaşlarını gönderdi. Sahada şu an itibarıyla çalışmaya başladılar. Bizim bu çıkacak etüt, risk analiz raporlarına göre çok süratle modern, sağlam insanlarımızın huzur içinde yaşayabileceği kentsel dönüşümü inşallah burada başaracağız. Bunu ifade etmek istiyorum. 

Vali Yerlikaya, "Belediyelerimiz sosyal belediyeciliğin en güzel uygulamalarını hemşerilerinden esirgemiyorlar. Hemşerilerimizin kalacağı yerler ayarlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. İlk etapta yarın itibarıyla bu 98 hanenin hepsine 5'er bin lira veriyoruz. Boşaltılan evlerle ilgili İSKİ alanda, su kesimini yaptı. Ama etrafta onlara komşu olan evlerin suları akmaya devam edecek. İGDAŞ, BEDAŞ, elektrik, doğalgaz bunların kesimi ve akışıyla ilgili süreci tamamladık." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler