Hrant Dink Davasıyla İlgili Yeni Gelişme

Hrant Dink Davasıyla İlgili Yeni Gelişme
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memurlarının aralarında bulunduğu 15 sanıklı davada dosya mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memurlarının aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı yeni dava, 15 sanıklı ana dava dosyası ile birleştirilmişti. Davaya bugün 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

hrant.png

Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken; bazı sanıklar ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Bir kısım sanıklar ise SEGBİS sorunu nedeniyle duruşmaya katılamadı. Duruşmada soruşturmanın genişletilmesi ve tahliye yönündeki talepler alındı.

Tutuklu sanık Okan Şimşek, tahliyesini talep etti.

hrant-dink.jpg

DURUŞMA MÜTALAA İÇİN DURUŞMA SAVCISINA GÖNDERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyanın mütalaasını vermek üzere duruşma savcısına gönderilmesine hükmetti. Duruşma 27 Mart'a ertelendi.

Etiketler :