Hrant Dink davasında flaş gelişme! Tahliyelere itiraz...

Hrant Dink davasında flaş gelişme! Tahliyelere itiraz...
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, sanıklardan Ercan Gün ve Muarrem Demirkale’nin tahliyesine karar verildi. Başka suçlardan da tutuklu bulunan iki sanığın cezaevinden çıkmayacağı öğrenildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, sanıklardan Ercan Gün ve Muarrem Demirkale’nin tahliyesine karar verildi. Başka suçlardan da tutuklu bulunan iki sanığın cezaevinden çıkmayacağı öğrenildi. Tahliyelere itiraz geldi.

Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili davada halen tutuklu olan 4 sanıktan 2’si daha tahliye edildi. Dönemin jandarma istihbarat görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale ile gazeteci Ercan Gün hakkında mahkeme tahliye kararı verdi.

Haklarında açılan başka davalardan da tutuklama kararı bulan iki sanık cezaevinden tahliye olamayacak. Mahkeme her iki sanık hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Tahliye kararına itiraz

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada, tutuklu sanıklar gazeteci Ercan Gün ve dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Muharrem Demirkale'nin bugün adli kontrolle tahliye edilmeleri kararına duruşma savcılığınca itiraz edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bugünkü duruşmada haklarında yurtdışı yasağı konularak tahliyelerine karar verilen sanıklar Ercan Gün ve Muharrem Demirkale'nin tahliye kararlarına duruşma savcılığınca itiraz edildi.

Savcılık, her iki sanığın tutukluluklarının devamını talep etti.

Talebi, üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirilecek.

DHA