HEDEP'TEN Yerel Seçim Mesajı

HEDEP'TEN Yerel Seçim Mesajı
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin mesaj verdi. Oruç, herhangi bir ittifak vurgusu yapmadı "Her yerde kazanmak için yola çıkıyoruz" dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

KAYYUMLAR, HALKTAN İNTİKAM ALMAK İÇİN GÖREV YAPIYOR

İktidar tarafından belediyelere atanan kayyumların halktan intikam almak için görev yaptığını vurgulayan Tülay Hatimoğulları Oruç, başta Kürt halkı olmak üzere bölgedeki bütün halkların kayyum yönetimlerine direndiklerini söyledi.

"KAYYUM STAJINI HDP'Lİ BELEDİYELERDE YAPTILAR"

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması hakkında da değerlendirme yapan HEDEP Eş Genel Başkanı, şunları söyledi:

"Sevgili Şebnem Korur Fincancı, bir bilim insanı olarak yaptığı hakiki bir açıklama nedeniyle yargılandı. Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullanıldığını defalarca söyledik. Boyun eğdiremediklerine kayyum atayan anlayışı kınıyorum. Kayyum stajını HDP'nin belediyelerinde yaptılar, kendilerine boyun eğmeyen herkese yaydılar. TBB, demokrasi mücadelesine büyük katkı vermiştir. TBB ile dayanışma içindeyiz."

"İTTİFAK KONUSU GEÇMEDİ"

Yerel seçimlere yönelik mesajlar da veren HEDEP Eş Genel Başkanı, adayları halk uzlaşısıyla belirleyeceklerini vurgularken kadınlara ve engellilere aday olmaları çağrısı yaptı.

Batı'da da aday başvurularını hızlandırdıklarını belirten Oruç "Her yerde kazanmak için yola çıkıyoruz" dedi.

Kayyumlara karşı mücadele edeceklerini tekrar vurgulayan Oruç, "Her yerde sahadayız. Her sokağı partimizin bayraklarıyla renklendireceğiz. İrade hırsızlarına karşı halkın iradesi kazanacak. 31 Mart'ta AKP-MHP kayyumlarını kendi çukurlarına göndereceğiz" diye konuştu.

Etiketler :