HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den yeni parti açıklaması

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den yeni parti açıklaması
Halen cezaevinde bulunan Sırrı Süreyya Önder, yeni parti girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Önder, "Aday gösterilmeyince köpüren ve yeni parti keşfedenlere sesli gülüyorum" dedi.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken siyasi kulislerde de hareketlilikler yaşanıyor. Sağ kanatta Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurduğu iddia edilirken, CHP'de ise aday gösterilmeyen bazı isimler DSP'ye geçerek adaylaştılar. Gazete Duvar'dan Hacı Pişkin, 3 yıl 6 ay hapis cezası alan ve halen cezaevinde olan HDP'li Sırrı Süreyya Önder ile konuştu.

Gündeme dair de açıklamalarda bulunan Önder, yeni parti çalışmalarına ilişkin,"O geceyi televizyondan izliyor olacağım. Kayyumlu belediyelerin sonuçlarından başkası ilgimi çekmiyor. Alper Taş kardeşimin çalışmalarında başarılar diliyorum. Aday gösterilmeyince köpüren ve yeni parti keşfedenlere sesli gülüyorum. Erdem Gül’e de baki selamlar. İnsan hakları mücadelesi ve hak dendiğinde Faruk Ünsal’ı da anmam bir borçtur. Memleketim Adıyaman’a çok yakışacağını biliyorum." dedi.

Etiketler :