HDP, İstanbul ve Ankara dahil 7 büyükşehirde aday çıkarmıyor

HDP, İstanbul ve Ankara dahil 7 büyükşehirde aday çıkarmıyor
HDP’nin, İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu 7 büyükşehirde aday göstermeyeceği bildirildi. Ancak parti, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri stratejiyi belirledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Selman Güzelyüz’ün haberine göre toplantılarda alınan kararlar gereği HDP; Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday göstermeyecek.

Buna karşın HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Buna göre Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi aday gösterilecek yerlerden.

Konya’da aday çıkarılacak

Öte yandan HDP, Konya ve ilçelerinde de aday çıkaracak.

Haberde partinin, Konya Büyükşehir ile Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde kesin aday çıkartacağı belirtiliyor. Konya’nın diğer ilçeleri içinse tartışmalar sürüyor.

Ege’de durum ne?

Ajans haberinde, Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise Aydın, Muğla, Balıkesir ve Manisa başta olmak üzere birçok ilde aday çıkarma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

Etiketler :