Hazır Olun, Bu Gece Giriş Yapacak! Arabayı Yıkatmayın, Camları Silmeyin

Hazır Olun, Bu Gece Giriş Yapacak! Arabayı Yıkatmayın, Camları Silmeyin
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından Türkiye yeniden soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi günlerdir sis altında. Hava kirliliğinin arttığı şu son günlerde yeni bir uyarı geldi. Bu gece ve yarın çamur yağmuruna hazırlıklı olun.

Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkları yerini soğuk havaya bıraktı. 20 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar bu hafta 10-12 derecede seyrediyor.

Son günlerde başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde sis hakim. Sis nedeniyle gemi ve uçuş trafiği askıya alınırken sisin ne zaman kente veda edeceği merak ediliyor.

ekran-alintisi.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminine göre sis yarın ülkenin batısını terk ediyor. Ancak sisle birlikte hava kirliliğinin en yüksek seviyesine çıktığı Marmara ve Ege'ye 'çamur' uyarısı yapıldı.

3.jpg

ÇAMUR YAĞACAK

Hava Forum tarafından yapılan uyarıda bu gece ve yarın ara ara çamur yağacağı belirtildi. Yapılan paylaşım şöyle:

"Şu haritaya bakın. Afrika tozları genel olarak coğrafyamıza doğru yöneliyor. Şu sıralar Ege ve Marmara'da toz var. Geceden itibaren ve cumartesi ara ara çamur yağacak..."

2-2.jpg

4.jpg

Etiketler :