Havayı Koklayan Adam kötü haberi verdi: Kuzeyden gelen kabusu açıkladı

Havayı Koklayan Adam kötü haberi verdi: Kuzeyden gelen kabusu açıkladı
Sıcaklıklar hafta sonu 6 derece birden çakılıyor ancak beklenen o bereketli yağış müjdesi yine gelmiyor. Havayı Koklayan Adam Bünyamin Sürmeli, kuzeyden inecek soğuk hava dalgasına dikkat çekerek uyardı. Sıcaklıkların düşmesine rağmen yağış beklenmeyen Ege ve Marmara için kuraklık alarmı veriliyor, barajlar Mart ayında da aradığı desteği bulamayacak.

Türkiye genelinde birçok noktada hissedilen yaşanan aldatıcı sıcaklık artışı kuzeyden gelen soğuk hava dalgası ile dönmeye başladı.

HAVAYI KOKLAYAN ADAM KÖTÜ HABERİ VERDİ

Hafta sonu itibarıyla sıcaklık düşüşü Karadeniz ve Doğu ile sınırlı kalmayıp Türkiye geneline yayılacak. Havayı Koklayan Adam Bünyamin Sürmeli'nin aktardığı son verilere göre, haftanın ikinci yarısında sıcaklık dalgalanmaları yaşayan Türkiye, hafta sonunda mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklara veda edecek.

havayi-koklayan-adam-kotu-haberi-verdi-kuzeyden-gelen-kabusu-acikladi-3.jpg

Sıcak yerini soğuk havaya bıraksa da, yağış getirmeyen hava dalgası, Marmara ve Ege bölgelerini kuraklıkla tehdit etmeye devam edecek.

Hafta sonu yaşanacak sıcaklık düşüşüne rağmen, yağışların yalnızca İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgesinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Batı bölgelerinde ise kayda değer bir yağış beklenmiyor.

havayi-koklayan-adam-kotu-haberi-verdi-kuzeyden-gelen-kabusu-acikladi-2.jpg

Uzmanlar, Mart ayı ortalamalarına bakıldığında Ege ve Marmara bölgelerinin mevsim normallerinin altında yağış alarak "kurak bir Mart" geçireceği konusunda uyarıyor. Baraj doluluk oranlarının kritik seviyelerde olması nedeniyle "su iktisadı" ve tasarrufunun önemi bir kez daha vurgulanıyor.

KUZEYDEN GELEN KABUSU AÇIKLADI

Sürmeli'nin işaret ettiği meteorolojik simülasyonlar, kuzeyden gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 5 ila 6 derece azalacağını gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hafta sonu hava durumu şu şekilde olacak:

İstanbul: Sıcaklıklar hafta içinde 12-13 derecelere kadar tırmanırken, hafta sonu itibarıyla 8-9 derecelere gerileyecek. Ancak bu düşüş yağış getirmeyecek, sadece bulutlanmayı artıracak.

Ankara: Başkentte sıcaklıklar dalgalı bir seyir izliyor. Bugün basınç düşüşüyle birlikte hava kalitesinin bir miktar artması beklenirken, hafta sonu sisli ve puslu hava geri dönecek. Pazar günü sabah ve akşam saatlerinde ise havada kar taneciklerinin (atıştırma) görülebilme ihtimali bulunuyor.

İzmir: İzmir'de önümüzdeki 5 günlük süreçte yağış öngörülmüyor. Bugünden itibaren yüksek basıncın etkisiyle yarın sabah ve akşam saatlerinde puslu bir hava hakim olacak.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi