Havaların Isınmasıyla Ortaya Çıktılar: Bu Ses Evinize Bir Yılanın Girdiğine İşaret Ediyor!

Havaların Isınmasıyla Ortaya Çıktılar: Bu Ses Evinize Bir Yılanın Girdiğine İşaret Ediyor!
Havaların sıcaklamasıyla birlikte Türkiye'nin birçok bölgesinde yılan sayısında artış yaşanıyor. Özellikle Mersin, Adana, Trabzon, Rize ve Bursa bölgelerinden bildirilen yılan vakası sayıları son haftalarda artmış durumda. Eğer siz de evinizde bu sesi duyuyorsanız, yakınınızda saklanmış bir yılan olabilir.

Yılan vakaları yalnızca Türkiye’de değil dünyada da artan bir problem haline gelmeye devam ediyor. En çok Avustralya gibi ülkelerde yılanların görülme olasılığı daha yüksektir. Yılan avcılarına göre neredeyse kırsal alanlardaki her üç evden birinde yılan görülüyor.

Yılanın türü ne olursa olsun isteyeceğiniz son şey, bu tatil sezonunda evinizde kış uykusuna yatan bir sürüngen ailesidir. Yılanın eve girip girmediğine emin değilseniz bu belirtileri göz önüne alın. Bir yılan istilasının belirtilerini sizler için derledik.

yilan4.webpYılanın evde olduğuna dair belirtiler:

Ses

Bir yılan garip bir tıslama sesi çıkarır. Karanlık ve sıkışık döşeme alanından gelen beklenmedik bir ses duyarsanız, orada yaşayan bir yılan olma ihtimali vardır. Yılanlar süründükleri için kayma sesi gibi bir ses çıkarırlar.

Ayrıca yılanlar yumurtlamak için serin, karanlık ve nemli yerleri seçtiklerinden bodrumlar, mahzenler, tavan araları ve çamaşırhaneler onlar için idealdir. Bu yerlerde saklanacakları için dikkatlice kontrol edin.

Deri

Birçok yılan büyüdükçe derilerini değiştirir. Kuru, pul pul dökülmüş cilt ya bütün bir çarşaf halinde ya da evinizin duvarlarının girişine yakın bir yerde buruşuk bir yığın halinde olabilir.