Hava Sersemletecek! Cuma Günü Geliyor

Hava Sersemletecek! Cuma Günü Geliyor
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz cuma günü için uyardı.

İstanbul'da esen ve nefes aldıran poyraz, yerini yeniden bunaltıcı sıcağa bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurdun bazı bölgelerinde bugünden itibaren yer yer sağanak yağışların görüleceğini, cuma günü yağışla birlikte hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde azalacağını, sonra tekrar yükseleceğini söyledi.

saganak.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, ülke genelindeki yüksek hava sıcaklıklarının devam edeceğini belirtti.

Yavuz, "Cuma günü bir miktar düşüş olsa da, hafta boyunca yüksek hava sıcaklıkları etkili olmaya devam edecek. Ayrıca, bugünden itibaren batı bölgelerimizde yağışlar bekliyoruz. Dün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar vardı ve bu yağışların bugün de devam edeceğini öngörüyoruz. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü sağanak yağışların etkili olmasını bekliyoruz. Batı bölgelerimizde ise yeni gelen sistemle birlikte hafif ve mevzi sağanak yağışların Trakya'da, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde görülmesi bekleniyor. Bugün ayrıca İç Ege, göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde de mevzi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek" dedi.

saganak-yagmur.jpg

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, hava sıcaklıklarının halen yüksek seyrettiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Başkent Ankara'da sıcaklık 36 derece civarında, İstanbul'da ise 34 derece civarında. Perşembe günü bu sistemin etkisi daha belirgin olacak. Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü ve sağanak yağışlar bekleniyor. Cuma günü yağışların kuzey iç bölgelere, Cumartesi günü ise kuzeydoğu bölgelere etkisini göstermesi bekleniyor. Bu yağışların, özellikle Cumartesi'den itibaren Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli şekilde olması bekleniyor. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerindeki vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz. Cuma günü yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları İç ve Batı bölgelerde 2 ila 3 derece azalacak" dedi.

sicak.jpg

SERİNLİK SONRASI SICAKLIK ARTIYOR

Yavuz, Ankara'da hava sıcaklığının 36 derece seviyesinde olduğunu aktararak, "Hava sıcaklığı perşembe günü 34 dereceye, cuma günü ise 28 dereceye düşecek; fakat hafta sonu tekrar artmasını bekliyoruz. 1 günlük bir serinleme akabinde tekrardan 30 derecenin üzerinde sıcaklıkların görülmesini beklemekteyiz, ülke genelinde. Yurdumuzun batı kesimlerinde çarşamba ve perşembe günü güneyli rüzgarların etkili olmasını bekliyoruz. Perşembe günü için batı bölgelerde hafif bir toz taşınımı görülme ihtimali var. Fazla olmamakla birlikte yine havada hafif bulanıklık görebiliriz. Yer yer hafiften çamur gibi yağışların yağma ihtimali var. Fakat etkili bir toz taşınımı beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

'ORMAN YANGINLARINA DİKKAT

Özellikle batı bölgelerde bugün ve Perşembe günü için kuvvetli rüzgarların olacağını vurgulayan Yavuz, "Yüksek sıcaklıklar 2 günde etkisini sürdürüyor. Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın ormanlık alana girmemelerini tavsiye ediyoruz. Orman yangınları olma ihtimali var. Ciğerlerimiz yanıyor. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Genel itibarıyla baktığımızda yüksek hava sıcaklığı ülke genelinde etkili. Ormanlarımıza dikkat etmemizi tavsiye ediyoruz" dedi.