Hatipoğlu, Diyanet ile çelişti: Kripto para haramdır diyemiyorum

Hatipoğlu, Diyanet ile çelişti: Kripto para haramdır diyemiyorum
İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, “Kripto parayla hacca ve umreye gitmek haram mı?” şeklindeki soruya verdiği yanıtta, Kripto paradan uzak durulması gerektiğini söyledi ancak “Ama haramdır da diyemiyorum” dedi.

ATV’de yayınlanan ‘Nihat Hatipoğlu ile İftar’ programında 'Kripto parayla hacca gidilir mi?' sorusuna yanıt veren Hatipoğlu, "Uzak durmanızdan yanayım ama haramdır da diyemiyorum" dedi.  

Hatipoğlu şöyle dedi:

Kripto para konusunda doğrusu çok gönülden caizdir diyemiyorum. Borsada bir değer var, görüyorsunuz ele dokunur, fabrika var. Borsada bir sakınca yok, ama kripto para, bitcoin benzeri şeyler konusunda gönülden bir şey diyemiyorum. Haram konusunda da bir şey diyemiyorum. En azından uzak durulması konusunda kanaatim var. Çünkü olmayan bir para var ortalıkta, mal var ortada , her şey internet üzerinden oynamaya devam ediyor. Uzak durmanızdan yanayım ama haramdır da demiyorum.”

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, Ocak 2018'de kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamada, Bitcoin benzeri kripto paraların caiz olmadığını söylemişti. 

 

Etiketler :