Hatay’da sağanak yağış: Okullar tatil edildi

Hatay'da kuvvetli yağışın etkisiyle depremzedelerin kaldığı konteynerleri su bastı, araçlar yollarda kaldı, iki ilçede eğitime ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Hatay’da dün öğleden sonra başlayan yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Antakya'da öğle saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Depremzedelerin kaldığı konteynerleri su basarken, depremzedeler suları kova ve fırçalarla tahliye etti.

Yağışın göle çevirdiği yollarda uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Trafik polislerinin müdahalesiyle açılan yolda araçlar kısmen suya gömüldü. Bazı dereler de yoğun yağış nedeniyle taştı. Yağışın etkisini yitirdiği kentte belediye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.

hatayda-yollar-gole-dondu-konteyner-ke-31620-6-1536x773.webp

Özerli Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde bulunan köprü dere taşma tehlikesinden dolayı trafiğe kapatıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya, Altınözü, Yayladağı ve Defne ilçe belediye ekipleri, kent genelinde sel ile sürüklenen çöplerin ve çamurların temizlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Dörtyol ilçesine bağlı Çökek Yaylası'nda da yağış sonrası heyelan meydana geldi. Yaşanan heyelan nedeniyle yayla yolu ulaşıma kapandı. Yine ilçenin Özerli Mahallesi'nden geçen derenin üzerinde bulunan yol da aşırı yağışlar nedeniyle çöktü.

İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hatay Valiliği, kentte dün etkili olan ve bugün de etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde tüm okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu.

Hatay Valiliği, kentte dün etkili olan, bugün de etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde tüm okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca 24 saat esasına uygun olarak tüm ekiplerin 315 araç ve 666 personel ile sahada hazır olunduğu bildirildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu kaydetti.

Tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının sahada görevleri başında olduğunu dile getiren Masatlı, şöyle konuştu: "Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yer de suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz. Şehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir."

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Kentin altyapısının depremlerde hasar aldığını kaydeden Öntürk, "Ortaya çıkan alt yapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin alt yapısını güçlendirmek. İlk iş olarak da bunları hızlı bir şekilde başlatacağız ve alt yapıyı çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacağız." diye konuştu.

ADANA'DA DA SA​​​​​​​ĞANAK ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Adana’da da aralıklarla etkisini sürdüren sağanak nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Kent merkezinde dün öğlen saatlerinde başlayan sağanak, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Su birikintilerinin oluştuğu bazı cadde ve sokaklarda araçlar mahsur kaldı, bazı ağaçlar devrildi.

Sağanak nedeniyle merkez Seyhan ilçesindeki Alparslan Türkeş, Türkmenbaşı ve Ali Bozdoğanoğlu bulvarları ile Kıyıboyu Caddesi'nde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. İtfaiye ekipleri su birikintisi olan bölgelerde rögar kapaklarını açarak suyu tahliye etmeye çalıştı.

​​​​​​​Belediye ekiplerinin yollardaki suyun tahliyesi için çalışmalarının devam ettiği kentte yağış aralıklarla devam ediyor.

hatay-sel-iha-2228281.jpg