Hatay’da orman yangını sürüyor! 2 bine yakın kişi tahliye edildi

Hatay’da orman yangını sürüyor! 2 bine yakın kişi tahliye edildi
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde geçtiğimiz gün çıkan orman yangını hala devam ederken söndürme çalışmaları da sürüyor. Ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca devam ederken günün aydınlanmasıyla birlikte yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı. Bölgede bulunan 9 yayla ve bin 870 kişi tahliye edildi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bulunan Çökek Yaylası Kırmızıburun mevkiinde geçtiğimiz gün saat 16.30 sıralarında orman yangını çıktı. Alevleri fark eden yurttaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçisi sevk edildi. Ekipler, yangının kontrol altına alınması amacıyla çalışma başlatırken rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, Payas ilçesinde yerleşim yerlerinin yakınına kadar yayıldı.

hataydaki-orman-yangini-2nci-gununde-800097-236827.jpg

920 EV BOŞALTILDI, BİN 870 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ!

Yangın 2. gününde devam ederken söndürme çalışmalarında gece boyunca 9 yaylada 920 ev boşaltıldı, bin 870 vatandaş tahliye edildi. Yangına gece boyunca karadan müdahaleler devam ederken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı.

hataydaki-orman-yangini-2nci-gununde-800098-236827.jpg

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI!

404 araç ve bin 100 personel ile karadan devam eden çalışmalara, günün aydınlanması ile birlikte havadan da destek geldi. Yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek vermeye devam etti. Ekiplerin bölgedeki söndürme çalışmaları sürerken rüzgarın etkisinin düşmesiyle yangının yayılma hızının yavaşladığı öğrenildi.

alev.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Hatay’da yangın sürerken Hatay Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "4 Temmuz 2025 Cuma günü saat 16.30 itibariyle Dörtyol ilçemiz Kırmızıburun mevkiinde ormanlık alanda yangın çıktığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar ulaşmıştır. İhbarın ardından bölgeye Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, İtfaiye, Jandarma ve ilgili tüm ekiplerimiz hızla sevk edilmiştir. Havadan ve karadan 6 Helikopter, 2 Uçak, 404 araç ve 1.100 personelimiz ile yangına müdahale çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Payas ilçemiz Çağlalık yaylası ile Dörtyol ilçemize bağlı Çökek, Pekmezci, Yahyalı, Konaklı, Fındık, Topaktaş, Karakese ve Konaklı yaylalarında tedbir amacı ile tahliye işlemleri devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında “Şu an itibariyle 920 hane 1870 vatandaşımızın tahliye işlemleri gerçekleştirilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Dörtyol KYK Yurduna yerleştirilmeleri sağlanmakta ve tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. İlk belirlemelere göre Dörtyol ilçemiz Ziyaret Yaylasında 4-5 hanemizin yangından etkilendiği tespit edilmiştir. Başta Dörtyol ve Payas ilçelerimiz olmak üzere yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, resmi kanallar dışındaki bilgi ve paylaşımlara itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz." denildi.

2.webp

BELEDİYE BAŞKANINDAN KRİTİK ÇAĞRI

Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, yangının kontrol altına alınabilmesi için yardım çağrısında bulundu. Amaç, “Bundan 10 gün önce yine aynı bölgede Kırmızı Burun ile Çökek arasında bir yangın başlamıştı. Hızlı bir müdahaleyle o yangına son verilmişti. Ama bugün hava poyraz ve kuru, rüzgar da çok. Yangın yeni çıktı, dakikalar içinde ne kadar fazla ilerledi görüyorsunuz. Maalesef çaresizce tankerimizi gönderdik. Allah yardımcımız olsun. Herkesten yardım istiyoruz. Bir an önce bu yangının söndürülmesi için devletin bütün imkanlarının buraya gelmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullanarak “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok üzgünüm. Bugün daha bu Cuma hutbesinde söylendi. Bütün hutbelerde söylendi, dikkatli olun dendi. Yere sigara atmayın dendi. Yine de engel olamadık, çok üzgünüz.” dedi.

Kaynak:DHA