Hasta ziyaretine gitti 42 kişiye virüs bulaştırdı

Hasta ziyaretine gitti 42 kişiye virüs bulaştırdı
Kastamonu'da artışın önlenememesinin sebeplerinden bahseden Vali Avni Çakır, ‘geçmiş olsun’ diye hasta ziyaretine giden bir kişinin şu ana kadar 42 kişiye virüs bulaştırdığını açıkladı.

Son haftalarda vaka sayısı en çok artan iller arasında yer alan Kastamonu'da virüsün yayılması engellenemiyor. Akraba ve hasta ziyaretlerinin önüne geçilemeyen ilde, son olarak hasta ziyaretine giden bir kişinin 42 kişiye virüs bulaştırdığı öğrenildi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, “Son iki ayda dikkat çekici bir şekilde korona virüs vaka sayılarında artış meydana gelmeye başladı. İlimiz genelinde de Mart ayının başlarına kadar düşük vakalarla seyir halindeydik ama normalleşmeyle beraber toplumsal hayat yüzde 90-95 oranında gerçekleşti'' derken ilde mutant virüs oranının ve yayılım hızının çok yüksek olduğunu söyledi. 

Vali Çakır, ''Bir hasta ziyaretinden şu ana kadar 42 vaka tespit edildi. Sadece bir hasta ziyareti. Israrla uyarıyoruz, cenaze; taziye ziyaretlerimizi erteleyelim, hasta ziyaretlerini hiç yapmayalım'' dedi.

 

Etiketler :