Halk Tv'de bir sorusuyla Özışık kardeşleri bitiren Özel: 'İrtibat kurdurduğu gazeteciyi sattı'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fatih Ertürk'ün Halk Tv'de yayınlanan Günün Raporu programında, Sedat Peker, Süleyman Soylu ve Özışık kardeşler arasında yaşanan çatışmaya dair açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, yaşananların çok net bir süreç olduğunu söylerken, ''Yurtsever askerleri cezaevlerine koyan AKP, FETÖ’cüleri yerlerine koyuyordu. Bunu da 'Devlet bağırsaklarını temizliyor' diyerek yaptı. Hal böyle olunca içinizde ne çok pislik biriktirmişsiniz demek gerekir'' diye konuştu. 

Sedat Peker'in iddialarının teyite muhtaç olduğunu söyleyen Özel, ''Cumhuriyet savcılarının harekete geçmemesini son derece sorunlu buluyorum. Sedat Peker konuşurken, Özışık kardeşlerden biriyle ilgili bir söz geçti. İtibar suikasti yapan kişiler bunlar. Soylu, irtibatı olmadığına dair iddialı konuşuyordu. Benim de beklemediğim bir şey oldu'' dedi.

''Süleyman Soylu’nun ne kadar yalan attığını anlamak için ne kadar yemin ettiğine bakacaksın’’

Süleyman Soylu'nun yaşananlara dair yaptığı açıklamada, her şeyin yalan olduğunu söylediğini belirten Özel, ''Süleyman Soylu’nun ne kadar yalan attığını anlamak için ne kadar yemin ettiğine bakacaksın’’ dedi. Özel ayrıca, ''Süleyman Soylu’nun ne mal olduğunu tüm Türkiye gördü. Her şeye razıyım diyordu. Fakat farklı bir taktiğe büründü. İrtibat kurdurduğu gazeteciyi sattı ve ''Benden habersiz yapmışlar'' diye konuştu.

Özel ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yaşananlara dair açıklama yapmamasına dair ''Süleyman Soylu’ya katlanıyorsa, olanlardan haberi ve rızası var. Bu organize kötülükte Soylu tek başına değil’’ dedi. 

Süleyman Soylu'nun ilk açıklamasında iddialı konuşup ''Yargılanmaya hazırım'' cümlesinin gerçekleşmesi için Soylu'nun ''Ben aklanmak istiyorum. 300 milletvekili imzaları versin, soruşturma komisyonu kurulsun'' demesiyle gerçekleşeceğini belirten Özel, ''Kendine güvenen böyle yapar. Soylu, yerel savcıların kendini soruşturma yetkisi olmadığını bildiği için bu şikayetlerde bulunuyor'' diye konuştu.