HALK TV ÖZEL HABER | Sezgin Tanrıkulu'ndan Soylu'ya yanıt: Yazıklar olsun

HALK TV ÖZEL HABER | Sezgin Tanrıkulu'ndan Soylu'ya yanıt: Yazıklar olsun
HALK TV-Dilan ALP ÖZEL HABER | Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Soylu’nun, "İmamoğlu ve Yavaş, Sezgin Tanrıkulu’ndan nefret ediyorum desinler" diyerek hedef gösterdiği sözlerine yanıt verdi. HalkTV.com

HALK TV-Dilan ALP ÖZEL HABER | Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Soylu’nun, "İmamoğlu ve Yavaş, Sezgin Tanrıkulu’ndan nefret ediyorum desinler" diyerek hedef gösterdiği sözlerine yanıt verdi. HalkTV.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, "Yazıklar olsun diyorum. Bu alenen nefret söylemidir" dedi.

Süleyman Soylu'nun seçim mitinginde hedef gösterdiği CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  "Yazıklar olsun  Bu alenen nefret söylemidir" dedi. Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziosmanpaşa'dayım bunun altını çizerek söylüyorum. Bu siyasetin düştüğü çukur. Bu İçişleri Bakanı'nın düştüğü çukur. Yazıklar olsun diyorum. Kendisi bütün yurttaşlarımızın can güvenliğinden sorumludur. Bu sözler açıkça hedef gösterme ve nefret söylemidir. Yazıklar olsun diyorum" dedi.

Aynı bölgede birlikte seçim çalışması yaptığı CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Soylu'ya tepki göstererek, "O makamda oturan sadece 1-2 belediye fazla almak için daha çok rant kapılarını açmak için milletvekillerini hedef gösterir mi? Bu bitiştir, iktidarın bitişidir. Şiddetle kınıyorum" dedi.

TANRIKULU'NU BÖYLE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’ndan “PKK lanet bir terör örgütüdür, terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum” demelerini istemişti.