Halk TV Özel | Erdoğan'ın mahallesinden erken seçim çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kasımpaşa'da semt pazarını ziyaret etti. Erdoğan'ın doğup büyüdüğü mahallede bulunan pazarda bile yurttaşların pahalılığa veryansın ettiğini belirten Tekin, erken seçim çağrısını yineledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın doğup büyüdüğü semtteki pazarı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, buradan Erdoğan'a erken seçim çağrısında bulundu.

"Bir yazar kasa fırlatıldı diye hükümet değişmişti"

Erdoğan'ın mahallesindeki pazarda bile, üstelik İstanbul'da fiyatların en ucuz olduğu pazarlardan biri olmasına rağmen, yurttaşların pahalılığa veryansın ettiğini vurgulayan Tekin, "Daha önce ekonomik krizden dolayı, bir yazar kasa fırlatılması üzerine, hükümet değişmişti. Bugün toplu intiharlara rağmen hâlâ o koltuklarında oturuyorlarsa onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

"Nasıl bir ortamda erken seçim istenir"

Halk TV muhabiri Dilan Alp'in, erken seçim için Kasım 2020 tarihinin konuşulduğunu ifade etmesi üzerine Tekin, "Ben erken seçim konusunda tavrını baştan beri ortaya koyan bir siyasetçiyim. Neden erken seçim talep ettiğimin açıklamasını da sokakta yaşanan sorunlar ve veriler üzerine yaptım." dedi. İktidar blokunun "Böyle bir ortamda erken seçim istenmez" sözlerine de gönderme yapan Tekin, "Nasıl bir ortamda erken seçim istenir onu da çok merak ediyorum" dedi.

Muhabir: Dilan Alp
Kameraman: Umur Çilingir

Etiketler :