Haklarını savunan Polonez işçilerine ters kelepçeli gözaltı!

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve fabrikasın önünde 59 gündür hak arayan Polonez işçilerine polis yine sert müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İstanbul’un Çatalca ilçesinde Tek Gıda İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçilerinin eylemleri devam ediyor. Polonez fabrikasının önünde yapılan grevin 59’uncu gününde polis, işçilerin karşısına kalkanlarla geçti ve bunun üzerine işçiler, polislerin karşısında oturma eylemi yaptı.

İşçilerden biri polislere, "Biz sizleri bunun için mi büyüttük? Siz bize bu muameleyi yapabilmeniz için mi Türkiye vatandaşı olduk, Türkiye Cumhuriyeti'nde oy kullandık? Nerede bizim devletimiz?" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Daha sonra polisler, kalkanlarıyla işçileri araya alarak eyleme müdahale etti. Yapılan müdahalede, Tek Gıda İş Sendikası İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ters kelepçeyle gözaltına alındığı iletildi.

polonez2.png

EMNİYET MÜDÜRÜ TEHDİT ETMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde, güvenlik güçleri ve işçiler arasında görüşmeler yapılırken Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, işçileri çocuklarıyla tehdit etmiş ve ifadeleri kamuoyunda büyük bir tepki çekmişti. Turhan, işçilere "Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Polonez işçilerini tehdit eden Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

Etiketler :