Hablemitoğlu'nun katil zanlısı 17 yıl sonra yakalandı

Hablemitoğlu'nun katil zanlısı 17 yıl sonra yakalandı
FETÖ lideri Fethullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının 17’nci yıl dönümünde, katil zanlılarından olduğu değerlendirilen kilit şüpheli N.G.B. Ukrayna'da yakalandı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen ve Alman Vakıfları davalarının raporlarını hazırlayan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının 17’nci yıl dönümünde, katil zanlılarından olduğu değerlendirilen kilit şüpheli N.G.B. Ukrayna’da, Ukrayna özel kuvvetlerinin bir Türk restorantına düzenlediği operasyonla yakalandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yakalanan N.G.B.'nin eski bir yüzbaşı olduğu öne sürüldü. Dışişleri ve Adalet Bakanlığı, katil zanlısının iadesi için üst düzey girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve avukatı Ersan Barkın'dan basın duyurusu açıklaması

Yapılan açıklamada, haberlere ve soruşturmaya dair değerledirmelerimizi 18.12.2019 tarihinde saat 11:00'da Neorama İş Merkezi/CBT Hukuk Bürosu'nda basın mensuplarıyla paylaşacağız" denildi.

 

Hablemitoğlu'nun eşinden açıklama

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kendisinin de henüz net bir bilgiye vakıf olmadığını ancak öğleden sonra açıklama yapacaklarını belirtti.

Necip Hablemitoğlu suikasti

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Köstebek isimli kitabı ise ölümünden sonra basılmıştır.

Cinayet sonrasında Hablemitoğlu'nun elektronik postasına ve telefonuna gelen tehdit telefonları emniyet mensuplarınca incelenmek üzere alınmıştı. Ailesinin İçişleri Bakanlığı aleyhine Ankara 5. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava neticesinde, İçişleri Bakanlığı 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

İçişleri Bakanlığı, savunmasında Hablemitoğlu'nun cinayetini "adi bir cinayet vak'ası" olarak değerlendirdiğini bildirmişti.

Bu suikastın faillerinden herhangi biri bugüne kadar bulunamamıştı. Ancak Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım ifadesinde Hablemitoğlu'nu Osman Gürbüz'ün öldürdüğünü ve Veli Küçük ile Muzaffer Tekin'in azmettirdiğini iddia etmişti.

Hablemitoğlu'ndan Fethullah Gülen cemaati uyarıları

Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programında Fethullah Gülen ve cemaat yapılanmaları konusunda tarihi uyarılarda bulunan Hablemitoğlu, "Fethullah Gülen'in yargılanmasını istiyoruz" çağrısında bulunmuştu. Gülen cemaatinin, Türkiye Cumhuriyet'i için de büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda o zamandan uyarılar yapmıştı.

İşte o video:

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :