"Güllerim kurudu" deyip yol kesti

"Güllerim kurudu" deyip yol kesti
Isparta'da gül yetiştiren çiftçi, ürünlerinin yoldan geçen araçlar nedeniyle kuruduğunu söyledi. Çiftçi, ailesi ile birlikte yolu kapattı. Yolun usulsüz şekilde açıldığını söyleyen çifti, "Hiçbir hukuki dayanakları yok, hiçbir resmi belgeleri, evrakları yok. Kanuna, kitaba uymuyorlar" dedi.

Isparta Eğirdir'e bağlı Sevinçbey köyünde gül çiftçiliği yapan Özcan Uslu, arazisinden geçen toprak yolu taş ve odunlarla kapattı.

gullerim-kurudu-deyip-yol-kesti.jpg

Güllerinin, mermer ocağına giden araçların oluşturduğu toz nedeniyle zarar gördüğünü iddia eden Uslu, ailesiyle birlikte yolu kesti.

Bu durum, mermer ocağına gitmek üzere yola çıkan yaklaşık 130 işçinin yolda kalmasına neden oldu. Kısa süreli bir arbede yaşanırken, olay yerine jandarma ekipleri çağrıldı.

gullerim-kurudu-deyip-yol-kesti3.jpg

Elindeki İl Özel İdaresi ve mahkeme kararını gösteren Uslu, yolu açmayacağını belirterek araçların geçişine engel oldu.

Özcan Uslu, araziyi İl Özel İdaresi’nden ihale ile kiraladığını belirterek şunları dile getirdi:

“Burada yol yok. Mermer ocağı sahipleri kafalarına göre buradan yol geçirmiş. Devlet bunlara proje olarak arka taraftan yol göstermiş. Ormana ücret ödemekten kaçmak maksadıyla buradan bedavadan geçirmişler. Bu yol aşırı derecede tozlanma yapıyor, kamyonlar, TIR'lar çalışıyor ve benim güllerim kurudu. Mahkeme gülleri yüzde 70 oranında tozların kuruttuğunu söyledi ve davayı kazandım. Geriye kalan yüzde 30'la da hayatımı geçindirmek zorundayım"

gullerim-kurudu-deyip-yol-kesti4.jpg

'BÜYÜK ZARARDAYIM'

140 dönümlük gül bahçesinden 7 ton gül alabildiğini ve büyük zarar gördüğünü söyleyen Uslu, şöyle konuştu:

"Yolu arazi yolu olmadığını öğrendikten sonra kapattım. Mahkeme kararıyla yolu açtırdılar, üst mahkemeye müracaat ettik, bu kararı bozarak bana hak verildi. Şu anda yolu tekrar kestim, bana resmi bir evrak sunmuyorlar. İl Genel Meclisi kararı var, valiliğin onayladığı. Mahkeme kararı var, plan, kadastro her şey var, krokiler var yol olmadığına dair. Bunlar zorbalık ediyor. Bize küfür, hakaret ediyorlar. İşçileri üstümüze salıp darbediyorlar. Annem, babam 75 yaşında. Onlar geldi, rezil durumdayız. Koskoca 140 dönümlük gül bahçesinden bu sene 7 ton gül aldım, çok büyük zarardayım. Sabah 06.00'dan beri burada bekliyoruz, yolu kapattım. Hiçbir hukuki dayanakları yok, hiçbir resmi belgeleri, evrakları yok. Kanuna, kitaba uymuyorlar. Bu kadar işçi sıcağın bağrında bekliyor"

Mermer ocağı işçileri ise, yollarının açılarak işe gitmek istediklerini belirtti. Konunun çözüme kavuşturulabilmesi için yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca işçiler bölgeden ayrıldı.

gullerim-kurudu-deyip-yol-kesti2.jpg