Google'dan Atatürk'e Büyük Saygısızlık!

Google'dan Atatürk'e Büyük Saygısızlık!
Google'a "Mustafa Kemal Atatürk" yazıldığında Atatürk'ün fotoğrafı ve unvan olarak "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadeleri yer alıyor. Bu durumu fark edenler Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e büyük saygısızlık ve ayıp olarak nitelendirdi.

Arama motoru Google'a "Mustafa Kemal Atatürk" yazanlar büyük bir şokla karşılaşıyor. Arama motorunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" ibaresiyle yer alıyor.

Aynı arama ABD'nin kurucusu George Washington için yapıldığında ise "ABD'nin kurucusu" ifadesi görülüyor. Bu durum, vatandaşlarda tepkiye yol açtı.

ataturk.png111.png

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Vatandaşlar Google aramalarında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" olarak tanımlanmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada kampanyalar başlatan ve Google'a "Ayıbı düzelt" başvurusu yapan vatandaşlar, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğunu ve bu şekilde anılması gerektiğinin altını çizdi.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu nedenle "Eski Cumhurbaşkanı" ifadesinin yanlış ve saygısızlık olduğunu kaydetti.