Google o uygulamanın fişini çekti!

Google o uygulamanın fişini çekti!
Dünyaca ünlü arama motoru Google yayınladığı blog yazısıyla o uygulamanın fişini resmen çektiğini açıkladı.

Google, son zamanlarda sunucu yükünü azaltmak ve kullanımı düşük olan uygulamaları emekliye ayırmak konusunda aktif adımlar atıyor. En son kurbanı ise link kısaltma hizmeti 'Goo.gl' oldu. Bu hizmet, geçtiğimiz yıllarda kullanıma kapatıldı ve şimdi de kısaltılmış linklerin hiçbirisinin çalışmayacağı duyuruldu.

Picture background

'404 HATASI'

Google, 25 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla Goo.gl tarafından oluşturulmuş tüm linklerin geçersiz olacağını açıkladı. Bu tarihten sonra, bu linklere tıkladığınızda karşınıza bir hata sayfası ve Google'ın tanıdık '404 Hatası' çıkacak.

Picture background

BLOG GÖNDERİSİ YAYINLANDI

Şirket, kullanıcıları bilgilendirmek için bir blog gönderisi yayınladı ve Goo.gl üzerinden yönlendirilen linklere tıklarsanız yakında hizmetin sona ereceği uyarısını içeren bir bildirim alacaksınız.

Google, son dönemde tepki çeken kararlar almıştı; örneğin Google One VPN hizmetini kapatması bunlardan biriydi. Ücretli kullanıcılar, sundukları hizmetlerde yapılan kısıtlamalardan memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Bu durum, geçmişte binlerce linki Goo.gl ile kısaltan web siteleri için de benzer bir hayal kırıklığına neden olabilir.