Gelecek Partisi'nin kurucu isminden Babacan'a ağır sözler

Gelecek Partisi'nin kurucu isminden Babacan'a ağır sözler
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdülkadir Baykay, Babacan'ın, Davutoğlu'nun "ittifak" önerisiyle ilgili yaptığı açıklamasına sert sözlerle tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "ittifak" açıklamasına sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.

'En büyük hata sizi adam yerine koyanlarda'

Baykay, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" diyerek, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nu da eleştirdi.

ekran-resmi-2022-07-23-19-38-24.png

'Partim ile aynı düşünmek zorunda değilim'

Bir takipçisinin üslup eleştirisine de yanıt veren Baykay "Valla maalesef bende üslubumdan şikayetçiyim içimiz ile ağzımız aynı çalışıyor öyle söylediklerim beni bağlar partim ile aynı düşüncede olmak zorunda değilim birilerinin hatırı için birilerini sevmek huyum değildir neyse o siyasette bunu kaldırmıyor maalesef" dedi.

ekran-resmi-2022-07-23-19-39-24.png

Sosyal medyadaki başka bir yoruma da yanıt veren Baykay, 6'lı masaya karşı olduğunu ve partisinin her kararını desteklemek zorunda olmadığını belirtti.

ekran-resmi-2022-07-23-19-39-45.png

Babacan: Arkadaşlarımız istemiyor

Babacan, "Sayın Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" açıklamasını yapmıştı.