Gece Gezmesi 5 Bin Lira Oldu

Gece Gezmesi 5 Bin Lira Oldu
Yerli-Yabancı turistlerin ilgi odağı Topkapı Sarayı Müzesi, haftada bir gün gece ziyaretine açılacak. Gece gezmenin maliyeti belli oldu. Türk vatandaşları 1.000 TL, yurt dışından gelenler 5.000 TL ödeyecek.

Osmanlı tarihinin simge yerlerinden olan Topkapı Sarayı, 29 Haziran’dan itibaren hayata geçirilecek gece müzeciliği uygulaması ile haftada bir gün 21.00-23.00 saatleri arasında özel turla ziyaret edilebilecek.

muze.jpg

Ünlü Osmanlı sarayının, cumartesi geceleri 250 kişilik gruplar hâlinde toplamda yaklaşık bin kişiyi ağırlaması planlanıyor. Sarayın, sadece belirli kısımları gece müzeciliği çerçevesinde görülebilecek. Saray görevlileri ve özel rehber refakatinde yapılacak ziyaretlerde ayrı gruplar hâlinde Selamlık kapısından girilerek Mukaddes Emanetler, Harem Dairesi ve Hazine Koğuşu gibi yapılar gezilecek. Adalet Kulesi gibi yerler geziye kapalı tutulacak.

saray.jpg

BİLET FİYATLARI BELLİ OLDU

Topkapı Sarayı’nı gece ziyaret etmek isteyenlerin normal bilet ücretinin yaklaşık dört katını ödemesi gerekecek. Yerli ziyaretçi 1.000 TL, yabancı ziyaretçi ise 5 bin TL bilet ücreti verecek.

Sonbahara kadar devam etmesi beklenen uygulama ile geçen sene yaklaşık 3,5 milyon ziyaretçi ağırlayan sarayın daha popüler hâle geleceği tahmin ediliyor. Saray normal şartlarda 09.00-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.