Gazeteci İsminaz Temel tahliye edildi

Gazeteci İsminaz Temel tahliye edildi
Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin, ‘Örgüt üyeliği’ ve ‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılandığı davanın 3

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin, ‘Örgüt üyeliği’ ve ‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması, bugün, İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Savcı mütalaasında gizli tanıklar ve tanıklar halkında zorla getirilme kararı isterken, tutuklu sanıklar Coşkun Yiğit, Erkan Kalça ve İsminaz Temel hakkında kaçma şüphesi ve delillerin karartılma şüphesi ile tutukluluk hallerinin devamını istedi.

“Dosyadaki beyan ve fotoğraflar da gazeteci olduğumu doğruluyor”

Duruşmada ilk olarak tutuklu yargılanan gazeteci İsminaz Temel savunma yaptı. Dosyaya konulan yeni bir delil ya da ifadenin bulunmadığını söyleyen Temel, “Bir buçuk yıldır aynı şeyleri tekrar ediyorum. Ben bir gazeteciyim, mesleğimi yerine getirdim. TGS üyesiyim, çok uzun süredir bu mesleği profesyonel olarak yapıyorum. Dosyadaki beyan ve fotoğraflar da gazeteci olduğumu doğruluyor” dedi.

Tutuklu yargılanan Erkan Kakça ise “HDP’liyim yıllardır aynı yerde oturuyorum. Dosyadaki fotoğraflarda görüldüğü üzere HDP bayrakları taşıyorum. HDP yasal bir parti. Tutukluluğum sadece beni değil ailemi de mağdur ediyor. 2 çocuğum var eşimi tutuklu olduğum için işten çıkardılar. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İsminaz Temel’e tahliye

Mahkeme, İsminaz Temel’in tahliye edilmesine, Erkan Kakça ve Coşkun Yiğit’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan sanıkların yurt dışına çıkış yasağının devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşma 24 Nisan’a erteledi.

Etiketler :