Gazeteci Barış Pehlivan'ın Davası Ertelendi!

Tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’ın Kasım 2022’de “Mide bulandıran öykü” başlıklı yazısı nedeniyle “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 2. Asli Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Barış Pehlivan'a yine tahliye verilmedi ve dava ertelendi.

Gazeteci Barış Pehlivan, hakkında 2020 yılında açılan ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verilen dava kapsamında beşinci kez cezaevine girdi. Denetimli serbestlik yasasından yararlanmasına izin verilmeyen Pehlivan, bugün hakim karşısına çıktı.

TAHLİYE ÇIKMADI VE DAVA ERTELENDİ

Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası 16 Kasım'a ertelendi. Denetimli serbestlikten yararlanamayan Pehlivan, bir hafta daha cezaevinde kalacak.

NE OLMUŞTU?

Yazarımız Barış Pehlivan, daha önce ceza aldığı ve altı ay kaldıktan sonra tahliye edildiği ‘Libya’da şehit olan MİT mensubu' haberiyle ilgili davadan dolayı geçen ağustos ayında yeniden cezaevine girmişti.

Denetimli serbestlik talebi yanıtlanmayan Pehlivan, temmuzda çıkarılan ve Covid-19 izinlisi hükümlülerin tekrar cezaevine girmesini engelleyen düzenlemeden de muaf tutulkmuştu. Pehlivan’ın buna yönelik itirazı da kabul edilmemişti.

Etiketler :