Gamze Akkuş İlgezdi: AKM yönetiminin kendi sanatçısına yaptığı kabul edilemez

Gamze Akkuş İlgezdi: AKM yönetiminin kendi sanatçısına yaptığı kabul edilemez
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul’da yeniden yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) çalışanların otopark sorununun devam ettiğini belirterek, “Günlük 65 lira olan otopark için sanatçılara ve çalışanlara yeterince yer ayırmayan yönetim, sanatçıları mağdur etmeye devam ediyor. AKM yönetiminin kendi sanatçısına, çalışanına yaptığı muamele kabul edilemez” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, AKM’deki otopark sorununa ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. İlgezdi, aralık ayında konuyu gündeme getirdikten sonra otoparkta çalışanlara yer ayrıldığını anımsattı. “Aralık başına kadar sanatçılara ve çalışanlara hiç yer ayrılmamıştı. Konuyu Meclis’e taşıdıktan sonra AKM yönetimi sınırlı sayıda bir yer ayırdı ancak hala yeterli değil. Sanatçısının otopark sorununu çözmekten aciz bir yönetim var” diyen İlgezdi’nin açıklaması şöyle:

"Günlük 65 lira olan otopark için sanatçılara ve çalışanlara yeterince yer ayırmayan yönetim, sanatçıları mağdur etmeye devam ediyor.

Toplam 75 araçlık kontenjan kurumlara ayrı ayrı tanımlandığı için birçok sanatçı otoparkı yine parayla kullanabiliyor. Oysa çözmek isteyene çözüm basit. Araç kontenjanını 100’e çıkartıp tüm sanatçı ve çalışanların plakalarını tanımladıkları anda sorun ortadan kalkıyor. Çünkü aynı anda opera, tiyatro veya korolar otoparkı kullanmıyor. Kimin provası ya da temsili varsa o ekip geliyor.

Bir sanatçı üzerine zimmetli enstrümanı taşımak için, dans provasından çıkan bir sanatçı hasta olmamak için AKM’nin otoparkını kullanmak zorunda. Bu insanlar müşterileri değil sanatçı. AKM yönetiminin kendi sanatçısına, çalışanına yaptığı muamele kabul edilemez"

'Ankara’daki CSO otoparkında da aynı sorun devam ediyor'

İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir diğer kurum olan, Ankara’daki yeni CSO binasının otoparkında da aynı sorunun devam ettiğini belirtti.

Üç katlı otoparkta 180 araçlık en dip köşenin sanatçılara ayrıldığını kaydeden İlgezdi, “CSO binasında halihazırda Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Devlet Çok Sesli Korosu, Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu’na bağlı görevli ve sanatçılar çalışıyor. Siz, bu birimlerdeki sanatçıları otoparkın -3 katına layık görüyorsunuz. 180’den fazla personel gelirse de para talep ediyorsunuz. 181’inci personel cezalandırılarak günlük 30 lira para vermek zorunda kalıyor” dedi.