Fuat Oktay: Yerli aşının 3'ünde insan deneyleri başladı

Fuat Oktay: Yerli aşının 3'ünde insan deneyleri başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'deki 7 Covid-19 aşı çalışmasında ilerleme kaydedildiğini, 3'ünün insan uygulamalarına başlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi Klinik Araştırma Merkezi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Oktay'ın açıklamaları şöyle oldu:

Dünya standartlarında bu merkez 24 yataklıdır. Bugün ziyaret ettiğimiz Ankara Şehir Hastanesi’ndeki bu merkez 20 yataklıdır. Yani dünya standartlarının çok üzerinde. Aşı çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibariyle 18 tane fiili olarak çalışılan aşımız var ve 7 tanesini biz yakinen takip ediyoruz. Bu 7 tanesinden 3’ünde insan çalışmaları uygulanmaya başlamıştır.

Yani 7 tane çok ciddi çalışmalar yürütülen aşılarımız var. Her şey tamamlandıktan sonrasında seri üretime geçildiğinde çalışmaların yapıldığı bir süreci yürütüyoruz. Süreç tamamlandıktan sonra uygulamalara başlayacağız. Ben buradan vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapmak isterim. Son derece güvenli, aşı kimyasal olarak üretiliyor ancak bunun güvenilir olduğu tespit ediliyor. İnsan üzerindeki uygulama aşamasına geçilmiş oluyor. Burada herhangi bir hastalığı olmayan ve Covid-19’a yakalanmayan vatandaşlarımızı burada gönüllü olarak davet ediyorum.

Özellikle bir aşımızda Nisan sonunda 3. Faz çalışmalarını uygulamaya başlıyor olacağız. Orada gönüllülere ihtiyacımız olacak. İnşallah çok kısa sürede sonuçlarını alırız. Şuana kadar gelen sonuçlar son derece pozitif bundan sonraki süreçte biz de çok sıkı takibi altındayız.

 

Etiketler :