FT'den Çarpıcı Türkiye Analizi

FT'den Çarpıcı Türkiye Analizi
Financial Times gazetesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün müebbet hapis istemiyle yargılanmasıyla ilgili bir yazı yayımladıFinancial Times gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem...

Financial Times gazetesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün müebbet hapis istemiyle yargılanmasıyla ilgili bir yazı yayımladı

Financial Times gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül için savcılığın müebbet hapis istemesiyle ilgili olarak “İddianame, Türkiye’de demokrasinin durumuyla ilgili kaygıları artırıyor” dedi. Dündar ve Erdem, silah yüklü MİT tırlarıyla ilgili haber nedeniyle geçen Kasım’da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Financial Times, soruşturmanın tamalandığını ve hazırlanan iddiaanamede Dündar ve Erdem’in casusluk yapmak, hükümeti zor kullanarak devirmeye çalışmak ve “terör örgütünü desteklemekle” suçlandığını aktarıyor: “İddianame, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerini canlandırmaya ve komşusu Suriye’de IŞİD’le savaşta ABD’nin sağlam bir müttefeki olmaya çalıştığı bir dönemde, ülkede demokrasinin durumuyla ilgili endişeleri artıracak. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan müşteki olarak yer alıyor. İddianame, Türkiye’de medyada ve akademi dünyasında muhalif seslere yönelik baskının arttığı ve PKK’ya karşı operasyonların yoğunlaştığı bir dönemde geldi.”