Flamingolar seneye gelecek bir göl bulacak mı?

Flamingolar seneye gelecek bir göl bulacak mı?
Son yıllarda Türkiye'de kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan göller bir bir kuruyor. Şimdi ise, birçok kuş türünün doğal yaşam alanı Burdur Gölü'nde su azalmaya devam ediyor.

Türkiye'de göller bir bir kuruyor. Son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle, neredeyse üç Van Gölü büyüklüğünde 70'e yakın doğal göl kurudu.

Bu göllerin arasında, Türkiye'nin 5. büyük gölü olarak kabul edilen Konya Akşehir Gölü, Antalya'da yayla turizminin önemli merkezlerinden İkiz Göller, kuraklık sonucu gölet haline geldi. Şimdi ise, birçok kuş türünün doğal yaşam alanı olan Burdur Gölü'nde su azalmaya devam ediyor.

flamingolar-suyu-azalan-burdur-golunde-1132-dhaphoto6.jpg

Son zamanlarda yaşanan kuraklık, "Flamingolar seneye gelecek bir göl bulacak mı?" sorusunu da akıllara getirdi. Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü, aynı zamanda birçok kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.

flamingolar-suyu-azalan-burdur-golunde-1132-dhaphoto4.jpg

Göl, su hacminin büyük bölümünü kaybetmesine rağmen karabatak, angut, gri balıkçıl, ak balıkçıl, sakarmeke, elmabaş gibi kuş türlerinin yaşam alanı.

Burdur Gölü'ne akın etti

Flamingolar, Göller Bölgesi'nde asıl durakları Akgöl (Çorak Göl) ve Yarışlı Gölü'ndeki kuraklık nedeniyle tuzluluk oranı artan Burdur Gölü'ne akın etti. Şeker Plajı sahilindeki yüzlerce flamingo, fotoğraf tutkunlara görsel malzeme sundu.

flamingolar-suyu-azalan-burdur-golunde-1132-dhaphoto7.jpg

Kaynak:DHA