Fırat Nehri'nde panik: Halatı kopan duba restoran sürüklendi, müşteriler mahsur kaldı

Şanlıurfa Birecik’te Fırat Nehri’ne sabitlenmiş duba restoranın halatı koptu, yapı akıntıya kapılarak sürüklendi. İçerideki müşteri ve çalışanlar sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri üzerinde faaliyet gösteren ve kıyıya halatlarla sabitlenmiş bir duba restoranda meydana gelen olay, hem nehirde hem de kıyıda paniğe yol açtı. Akşam saatlerinde yaşanan olayda, duba restoranın sabit kalmasını sağlayan halatlardan biri henüz belirlenemeyen bir sebeple koptu. Halatın kopmasıyla birlikte, restoran suyun akıntısına kapılarak nehirde sürüklenmeye başladı.

firat-nehrinde-duba-restoranin-halatini-725626-214454.jpg

Olay sırasında restoranın içinde bulunan müşteriler ve çalışanlar büyük korku yaşadı. Kıyıdan hızla uzaklaşan yapı nedeniyle içeridekiler kendilerini mahsur kalmış halde buldu. Durumu fark eden çalışanlar, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulundu. Kısa sürede olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi.

firat-nehrinde-duba-restoranin-halatini-725624-214454.jpg

TAHLİYE EDİLDİLER

Çevredeki vatandaşlar da gelişmeleri endişeyle izlerken, sahil güvenlike ait bot, sürüklenen duba restorana ulaşmayı başardı. Botta bulunan güvenlik görevlileri, içeride mahsur kalan müşteri ve personeli dikkatli bir şekilde tahliye ederek kıyıya ulaştırdı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmaması büyük bir şans olarak değerlendirildi.

firat-nehrinde-duba-restoranin-halatini-725623-214454.jpg

Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde duba restoran daha fazla sürüklenmeden durduruldu ve kontrollü biçimde güvenli bir bölgeye çekildi. Yetkililer, restoranın güvenli bir şekilde yeniden sabitlenmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve halatın neden koptuğuna dair teknik inceleme yürütüldüğünü bildirdi.

firat-nehrinde-duba-restoranin-halatini-725620-214454.jpg

Olay, hem müşteriler hem de nehir kenarındaki vatandaşlar için unutulmaz bir panik anına dönüştü. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde olası bir facianın önüne geçildi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)