Fide desteğiyle canlandı! 1200 rakımda bile binlerce yetişiyor

Fide desteğiyle canlandı! 1200 rakımda bile binlerce yetişiyor
Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yaşayan Nuray Yaylak, fide desteğiyle başlattığı çilek yetiştiriciliğini 1200 rakımda 18 bin fideye çıkardı.

Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Nuray Yaylak, büyük bir başarı hikayesi yazıyor. Yaklaşık 5 dönüm arazide 20 bine yakın çilek yetiştiren Yaylak, sosyal medyayı kullanarak ürettiği ürünleri dalından sofralara ulaştırıyor.

91384-2.jpg

Üç yıl önce devletten aldığı fide desteğiyle bir dönüm arazide başladığı çilek yetiştiriciliğini, bugün 18 bin fideye çıkarmış durumda. Yaylak, bu süreçte büyük bir mücadele verdiğini ve imkân verilmesi halinde kadınların her alanda başarılı olabileceğini vurguluyor.

91384-1.jpg

Yaptığı açıklamada "İlk etapta devletin verdiği 6 bin 500 fide ile başladık. Daha sonra kendi imkânlarımızla fide sayısını 18 bine çıkardık. Toros Dağları’nın tepesinde, 1200 rakımda pazar bulmak zor oldu, ancak sosyal medyada ürünlerimizi tanıttıkça müşteri sayımız arttı. Kadın üreticilere sesleniyorum: Durmayın, çalışın, siz de başarabilirsiniz," diyor.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)