Hakan Fidan Neden Geri Çekildi? Fidan ve Blinken Görüşmesinde Dikkat Çeken Anlar!

Blinken'ın Hakan Fidan'la görüşmesinden ilginç anlar yaşanmıştı. Hakan Fidan'ın neden geri çekildiği ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın görüşmesinin yankıları sürüyor.

Antony Blinken'ın, Hakan Fidan'a sarılmak için hamle yapması, Fidan'ın geri çekilmesi gündem olmuştu.

blinken-fidan.jpg

Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hakan Fidan'la Blinken arasındaki görüşmede Fidan'ın gündem olan vücut dilinin perde arkasını aktardı.

"Bölge turu çerçevesinde Ankara’ya gelen Blinken’in Dışişleri Bakanlığı’nın girişinde, Fidan ile tokalaşırken öpmek için hamle yapması ancak Hakan Fidan’ın geri çekilmesi gözlerden kaçmadı. O an sosyal medyanın gündemine damga vurdu. Peki Fidan niye geri çekildi?

DİPLOMATİK NEZEKETSİZLİK

Blinken’ın aracı Dışişleri Bakanlğı’nın kapısına geldiğinde, her konuk bakana yapıldığı gibi Hakan Fidan aşağıya inerek, bakanlığın kapısının önüne çıktı. Ancak Blinken arabadan inmedi, telefonla konuşmakta olan Blinken arabadan çıkmayınca; Fidan da geriye dönerek içeri girdi. Diplomatik nezaketsizlik gösteren Blinken’ı içeride karşılayan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı’nın öpme hamlesini de geri çevirdi."

blinken22.jpg

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Katar merkezli Al Jazeera'deki habere göre Fidan, Gazze'de koşulsuz ateşkesin sağlanması için ABD'ye baskı yaptı. ABD ise Türkiye'den esir takasıyla ilgili Hamas'a baskı yapmasını istedi.

Türk yetkililer ise esir takasının karşılıklı olması ve İsrail'in de Filistinli esirleri serbest bırakması gerektiğini belirtti.

blinken-fidan1.jpg

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Blinken, Tokyo'ya gitmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili de konuştu. Blinken "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım programını imzalayıp İsveç'in üyeliğini meclise göndermiş olması çok önemli bir şey. İsveç'in NATO'ya katılacağını düşünüyorum. Türkiye de bu fikirde" dedi.

Etiketler :